tisdag, augusti 20, 2013

Ett fall framåt för Johansfors trots ännu en förlust

Som väntat fick Johansfors inte behålla några poäng när man i kväll på mötte Växjö Norra hemma på Johansfors IP. Men matchen var jämnare än väntat med ett Johansfors som spelade bra defensivt och fick matchen precis dit man ville. Detta trots att Norra tog ledningen i den nionde minuten efter att Simon Ravelli varit först med en tå inne i Johansfors straffområde och fått in bollen bakom Axel Karlsson i målet. Men Johansfors spelade smart och höll sig hela tiden på rätt sida med bollen och Norra hade förtvivlat svårt att komma igenom ett kompakt hemmaförsvar. När JIF dessutom får in en kvittering i den 16:e minuten genom Andreas Lorentzon som på distans kvitterar till 1-1 så såg det ljust ut för hemmalaget. Man fortsatte spela stabilt i försvaret och Axel i målet storspelade när väl lägena för Växjö Norra dök upp. Johansfors försökte ställa om och även anfalla och hade bra intentioner men den sista passningen hade väldigt svårt att nå fram till rätt adress.

Andra halvlek ökade Växjö Norra tempot och Johansfors fick svårare att freda målet. Axel Karlsson fortsatte att storspela mellan stolparna och så länge det stod 1-1 fanns energin i hemmalaget. Norra skapade några lägen men i takt med att dom missades så växte deras frustration och Johansfors hade matchen i sin hand. Men tyvärr så orkade inte Johansfors stå emot utan 1-2 kom i den 59:e minuten efter en tilltrasslad situation i Johansfors straffområde. Målskytt James Cooper.

Efter det så tar Växjö Norra över mer och mer och får även in 1-3 genom Simon Ravelli i den 68:e minuten. Nu trodde alla att Norra skulle dra i från även resultatmässigt men det blev inga fler mål trots att Norra tilldömdes en straff efter ca 70 minuter spel. Axel Karlsson räddade straffen på ett föredömligt sätt. Johansfors vek aldrig ner sig utan fortsatte att kämpa resten av matchen och därför blev det inga fler mål i baken.

Förlusten innebar Johansfors femte raka förlust och nu har man med sina sju poäng hela fem poäng upp till Virestad som ligger på kvalplats med sju matcher kvar att spela. Även om denna match var ett steg framåt så börjar tåget gå i bottenstriden.