tisdag, januari 24, 2012

Ulla Andersson (V) vill ha svar om bankernas kontanthantering

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson Ulla Andersson har lämnat över en fråga till finansmarknadsminister Peter Norman för att få reda på om regeringen tänker tvinga affärsbankerna att upprätthålla kontanthantering.

- Det är lovvärt att hanteringen av kontanter minskar i samhället, inte minst ur ett arbetsmiljöperspektiv. Utvecklingen är tydlig, cirka 70 procent av alla köp sker i dag med kontokort, säger Ulla Andersson (V), ekonomisk-politisk talesperson.

Allt fler banker upphör nu med kontanthantering. En del upphör helt, andra inför stora restriktioner, t.ex. genom att tvinga bankkunderna att beställa kontanter två dagar i förväg.

- Tyvärr ställer det här till problem för många individer och grupper i samhället. Många har aldrig hanterat kontokort och har svårt med internet med mera, säger Andersson.

- Därför har jag frågat Peter Norman om han tänker ta något initiativ för att tvinga att de stora affärsbankerna upprätthåller någon form av kontanthantering, avslutar Ulla Andersson.

Inga kommentarer: