onsdag, januari 18, 2012

Bandy i dag

Dramatik fick publiken uppleva när Sirius tog två mycket viktiga poäng när man hemmaslog Tillberga med 6-5. Men efter första halvlek var det inget som tydde på Sirius seger då man underpresterade och Tillberga spelade en fin bandy. Det gav bortaledning med 0-3 i paus. Men i andra vaknade hemmalaget och efter 59 minuter var det visserligen fortfarande Tillberga ledning men nu bara med 3-4. Detta stod sig till slutminuterna då dramatiken började och det gjorde de med att Sirius vände matchen med två snabba mål i den 86 minuten. Men Tillberga kvitterade till 5-5 i den 89 minuten och det trodde alla skulle bli slutresultatet. Sirius fick dock en straff i den fjärde övertidsminuten och på den dundrar Christian Mickelsson in 6-5. Sirius hade sex olika målskyttar medan Fredrik Rydberg gjorde tre av Tillbergas fem mål.

Sirius hemsida
Matchfakta

Västerås hade inga problem att vinna över Edsbyn när lagen i kväll möttes i ABB Arena. Klara 6-2 slutade matchen efter 3-0 i paus. VSK gjorde inte mer än vad de behövde och när Edsbyn kom närmare lade hemmalaget in en högre växel och vips hade man en ointagligt målförsprång igen. Man spelade bra på alla plan och VSK ser otroligt starka ut inför slutspurten av serien. Tobias Holmberg gjorde två mål för hemmalaget medan Mattias Hammarström gjorde bägge Edsbynmålen.

Västerås hemsida
Edsbyns hemsida
Matchfakta

Andreas Lysell gjorde tre mål för Vetlanda med vad hjälpte det när hemmalaget Villa gör hela 12 stycken. Villa var fullständigt överlägsna och ledde i paus med hela 7-2. Jesper Bryngelson gjorde sex av Villasmål och David Karlsson satta fyra. Inte mycket mer att säga om matchen än att matchen avgjordes efter ca en halvtimmes spel då Bryngelsson gör 5-2 till Villa och efter det föll Vetlanda ihop till förlust 12-4.

Villas hemsida
Vetlandas hemsida
Matchfakta


Inga kommentarer: