torsdag, januari 05, 2012

Ingen utökad ledarskap i Vänsterpartiet

Det blev en lång debatt i kväll när frågan om det skulle bli delad ledarskap i Vänsterpartiet eller inte. Många av kamraterna som steg upp i talarstolen var för ett delad ledarskap och de som förordade att partiet skulle ledas av en ordförande var de allra flesta partistyrelseledamöter. Utefter det så var det mycke som talade för att kongressen skulle besluta om att införa ett delad ledarskap. Men den efterföljande omröstningen visade på annat. Med siffrorna 115 mot 108 vann partistyrelsen och vi kommer även i fortsättningen att ha en partiledare. En stund senare drog Ulla Andersson tillbaka sin kandidatur och nu är det bara Jonas Sjöstedt och Rossanna Dinamarca kvar som kandidater.

Självklart är jag lite besviken på att det inte blev utökad ledarskap eftersom jag tror det skulle vara bra för partiet. Men nu gäller det att arbeta efter de beslut som är fattat och jag tror att det kommer bli bra och att partiet går ett ljusnande framtid till mötes även med detta beslut.

Det är långa dagar under kongressen så det finns ingen tid för längre analyser och inlägg på bloggen. Då får komma senare när kongressen är över. Men den första dagen var väldigt spännande och intressant så jag ser fram emot kommande dagar.


Inga kommentarer: