måndag, januari 23, 2012

Förslag på serieindelning

Som vi har väntat men i dag så släppte Smålands fotbollsförbund äntligen förslaget på serieindelningen för Div 6 serierna. För Johansfors del får vi enligt förslaget återigen som enda kommunlag vara representater i Emmabodasexan. Men annars så är det både gamla och nya bekanskaper som vi får möta i årets serie. Alsterbro/Kronofors IF, Bäckebo GoIF, Flerohopps GoIF och Flygsfors/Gadderås IF är nya. Klassiska bruksderbyn mot Skruv och Kosta ska spelas och derbyt mot Örsjö är alltid heta. Så det kommer bli en spännande och intressant att följa serien.

Observera att det finns inget lag som i fjol ramlade ur femman. Bäst var Alsterbro/ Kronofors som kom tvåa i Högsbysexan och pressade Mönsterås i dubbelmötet i kvalet till femman. Förlust hemma med 1-2 och 2-2 i Mönsterås när returen avgjordes. Men man blev ändå klara för femman när Smålandsstenar drog sig ur. Men man tackade dock nej till friplatsen som då gick till Norrhult som vi mötte i fjol.


Emmabodasexan består av 10 lag och det innebär att 18 omgångar ska spelas. Det är två mindre sen i fjol. Lagindelningen ser ut som följer enligt förslaget.

Alsterbro/Kronofors IF
Bäckebo GoIF
Flerohopps GoIF
Flygsfors/Gadderås IF
Kosta IF
Lenhovda IF
Skruv IF
Älghults IF
Örsjö IF
Johansfors IF

5 kommentarer:

Elvis sa...

Ingen rolig serieindelning för Sigfrid.... =(

Jonny sa...

Alsterbro/Kronofors har tappat sin suveräne skyttekung och ytterligare några, så de är i alla fall på pappret betydligt svagare i år.

Nicke Grozdanovski sa...

St.Sigfrid får det tufft och jag är uppriktigt sagt ledsen att inte få besöka er vackra idrottsplats. Det hade jag sett fram emot. Men än är det bara ett förslag så vi får se vad som händer. Men det brukar ju inte bli några större ändringar.

Det är nog troligtvis därför Alsterbro/Kronofors sa nej till femman. Men jag tror ändå att de blir farliga i serien. Men nog är vi Johansfors favoriter till seriesegern.

Elvis sa...

Tror du Kalmar/Ölandssexan är tuffare än Emmaboda-sexan? Har ingen koll på dom lagen?

Nicke Grozdanovski sa...

Har heller ingen koll på lagen i den serien men de blir långa resor för Nybrolagen. Det behöver inte i och för sig inte vara en nackdel. Men de blir intressant att följa de båda serierna när det drar igång :)