onsdag, januari 19, 2011

Jobb, välfärd och jämställdhet

Nu blir det tidningskrönika, sa Lars Ohly och läste upp artiklar ur Svenska Dagbladet för att ge exempel på hur regeringens politik slår mot solidariteten och jämlikheten när årets första partiledardebatt ägde rum i riksdagen.

- I dagens tidning kan vi läsa om "slumvärdar", privata bostadsbolag som missköter de hyreshus som sålts ut från det kommunala beståndet. Hyresgästerna är nästan helt rättslösa och tvingas leva med mögel och vandakliserade trappuppgångar. Här kan vi också läsa om indragna bidrag till fria teatergrupper och ungdomars idrottsföreningar, vilket är effekten av högerns skattesänkningar, sa Lars Ohly.

- Nyligen anmäldes 46 000 lediga jobb till arbetsförmedlingen, som har 407 000 inskrivna arbetslösa som vill ha jobb. Allt fler långtidsarbetslösa hänvisas till det så kallade Fas 3. Det är ett cyniskt system där riktiga jobb ersätts med tvångsarbete för dem som varit utan sysselsättning i 450 dagar. Företag växer upp som har som affärsidé att utnyttja arbetslösa och göra vinster på betalningen från staten. Det är ovärdigt, sa Lars Ohly.

- Vi måste satsa på jobb, välfärd och jämställdhet. Vi måste investera i järnväg och byggandet av bostäder, vi måste anställa fler lärare, sjuksköterskor och undersköterskor, vi måste bryta löneskillnaderna mellan män och kvinnor och arbeta för en jämställd föräldraförsäkring. Vänsterpartiet är ett riktigt oppositionsparti som utgår från den verklighet som regeringen helst vill dölja, sa Lars Ohly.

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Just det!
Vänstern är det enda partiet som ser och vågar säga sanningen!