fredag, januari 07, 2011

Gårdagens bandymatcher

Sirius hade inga större bekymmer att besegra jumbolaget Boltic hemma på Studenternas i Uppsala. 6-2 slutade matchen i snöovädret som innebar att matchen spelades 3x30 minuter Christian Mickelsson gjorde fyra mål för Sirius och avgjorde matchen definitivt när han i den 85 minuten satte 5-2.  Jacob Bucht gjorde Boltics båda mål.

Mer om matchen
Sirius hemsida
Sirius- Boltic

I derbyt i Västerås mellan Västerås och Tillberga var det hemmalaget VSK som drog det längsta strået och vann matchen med 7-6 efter 4-4 i paus. 3044 såg matchen på ABB Arena Syd och de fick se en svängig match där lagen turades om att ha ledningen. Efter 15 minuter spel ledde VSK med 2-1 men Tillberga vände och bara nio minuter senare ledde bortalaget med 2-4 innan det var dags igen för VSK att komma i fatt och även ta ledningen med 5-4. Då hade det gått 51 minuter av matchen. Tillberga kom tillbaka två gånger dels till 5-5 och till 6-6, Men efter Michael Carlsson 7-6-mål i den 83:e minuten kom dock inte någon kvittering. Två viktiga poäng för VSK i kampen kring slutspelsstrecket. Jonas Nilsson och Michael Carlsson gjorde två mål för VSK och för Tillberga gjorde Mattias Rydberg, Anders Östling och Per Fosshaug två mål vardera.

Mer om matchen
Västerås hemsida
Västerås- Tillberga

En stark första halvlek bäddade för Bollnäs seger borta mot Edsbyn. Då stod det 0-4 på resultattavlan. I andra halvlek vaknade Edsbyn till vid ställningen 1-5 och 18 minuter kvar att spela. Hemmalaget gjorde tre raka snabba mål och matchen var plötsligt oviss igen. Men den dörren stängde Pär Törnberg i den 90 minuten på en kontring sen Bollnäs målvakt Timo Oksanen hittat Mikko Lukkarila med ett långt utkast och Mikko i sin tur spelat fram Pär Törnberg till avgörande 4-6. Mattias Hammarström gjorde två av Edsbyns mål och  Linus Forslund gjorde två mål för Bollnäs.

Mer om matchen
Edsbyns hemsida
Edsbyn-Bollnäs
Bollnäs hemsida
Edsbyn- Bollnäs

I Västderbyt mellan Villa Lidköping- Kungälv ledde Villa med hela 5-1 i paus men höll på att tappa matchen i andra halvlek men lyckades hålla undan till 6-5 seger. Man ledde till och med 6-1 i början av andra. Men bandy är en märklig sport där 6-1 inte är någon säker ledning och det visade sig ännu en gång i derbyt. Men trots en stark forchering på slutet kunde Villa hålla undan till två viktiga poäng. David Karlsson gjorde tre av Villas mål och Daniel Andersson satte två bollar i nät. För Kungälv gjorde Mikael Lindberg två mål.

Mer om matchen:
Villas hemsida
Villa- Kungälv
Kungälvs hemsida
Villa- Kungälv

Vetlanda var numret större än Vänersborg när lagen mötes i Vänersborg Arena. Smålänningarna vann med 6-4 efter 4-1 ledning i paus. Men även i denna match höll matchen på att vända. Vetlanda ledde med 1-5 i början av andra halvlek men Vänersborg gör tre raka mål och höll på att få in en kvittering innan Johan Löfstedt avgör matchen i den tredje övertidsminuten. En rättvis Vetlanda seger trots allt. Marcus Bergwall gör två mål för hemmalaget medan Vetlanda hade tre tvåmålsskyttar. Patrik Gustafsson, Björn Einarsson och Johan Löfstedt.

Mer om matchen
Vänersborgs hemsida
Vänersborg-Vetlanda
Vetlandas hemsida
Vänersborg- Vetlanda

Sandviken fortsätter att ånga på och vann i går borta mot Broberg med 5-2. Det var stålmännens tionde raka seger och inget ser ut att kunna stoppa dem just nu. Men Broberg försökte i allafall och låg under bara med 2-3 när Adam Gilljam reducerade i den 57 minuten. På grund av snöoväder spelades matchen i 3x30 minuten. I den tredje perioden slog Christoffer Edlund in en straff och Mikko Aarni gjorde sitt andra mål för matchen och fastställde slutresultatet 2-5.

Mer om matchen.
Sandvikens hemsida
Sandviken- Broberg
Broberg hemsida
Sandviken- Broberg

Inga kommentarer: