tisdag, januari 25, 2011

Ulla Andersson (V): Dags för bonusskatt

Vänsterpartiets ekonomisk-politiska talesperson, Ulla Andersson, föreslår en bonusskatt på företag som svar på de senaste dagarnas debatt om bonus- och aktieutdelningar.
I de senaste dagarnas debatt om bonus- och aktieutdelningar är det framförallt Investors Börje Ekholm som sticker ut med 110 miljoner i bonus. Det är bra att IF Metall nu reagerar och kopplar ihop det med kommande avtalsrörelse och den massarbetslsöhet som råder.

- Det är dags att staten säger ifrån att det är nog nu. Företag som betalar ut stora bonusar bidrar till att samhället dras isär, säger Ulla Andersson (V), ekonomisk-politisk talesperson.

- Men det räcker inte med ord. Pengar är tydligen det språk som måste till för att en del företag ska förstå att det är mycket allvarligt det som sker. Därför är det dags att vi inför en bonusskatt för företag som betalar ut stora bonusar, menar Ulla Andersson (V).

- Dessutom är det ormligt med så stora aktieutdelningar när vi har stora behov av investeringar och insatser för att råda bot på massarbetslöshetn. Vi behöver investeringar för att bygga Sverige starkare och det är ett ansvar företagen måste ta.

Inga kommentarer: