torsdag, januari 13, 2011

Hammarby tappade segern på övertid

Hammarby lyckades inte behålla bägge poängen i gårdagens bandymatch mot bottenlaget Vänersborg hemma på Zinkensdamm. Matchen slutade 4-4 trots Hammarbyledning större delen av matchen. Efter 45 minuter stod det 3-2 till Hammarby som fick en smakstart då Ulf Einarsson gav Bajen ledningen med 1-0 redan efter två minuter och efter 16 minuter kom även tvåan även den gjord av Ulf Einarsson på en vacker volley. Men Vänersborg var inte ofarliga och visade tidigt att man inte hade kommit till Södermalm för att ge sig frivilligt I 24 minuten kom Vänersborgs reducering till 2-1 och man fick ännu mer luft under vingarna. Målskytt för gästerna var junioren Robin Lundqvist. Hammarby skapar en del chanser man har förtvivlat svårt att sätta dem. Därför är det alltid jobbigt när motståndarna gör mål och det gjorde dem för andra gången denna kväll i den 37 minuten efter att en Bajenförsvarare tappade balansen och ramlade på baken. Den chansen som uppstod förvaltade Alexander Mayborn på ett för deras del bra sätt. Men Hammarby replikerade omgående bara tre minuter senare då Stefan Erixon sköt från distans in 3-2. Bollen smet in strax innanför målvakten Gabriel Bridholms högra stolpe. Nästan alla, inklusive domarna som det verkade först, trodde bollen gick utanför. När sedan de närmast stående Bajenspelarna började jubla, fumlade domaren fram sin pipa och signalerade för mål.

I andra halvlek fortsatte det dåliga väder och snöandet och vinden tilltog , inte så att det blev omöjligt att spela bandy, men det blev svårare och mer chansartat. Matchbilden var dock densamma från första halvlek. Hammarbys spelövertag fortsatte, liksom Vänersborgs färre men lika snabba och hotfulla motanfall. Men tyvärr för vår del var det Vänersborg som i den 55 minuten gjorde matchens nästa mål. som var riktigt vackert. Viktor Weiselius slog en perfekt lyra fram till Robin Lundqvist som med ett tennislag elegant förpassade bollen till nätmaskorna bakom Patrik Hedberg. Men Bajen replikerade återigen snabbt för fem minuter senare gör Robin Sundin mål efter en hörna. Patrik Nilssons hårda skott på nämnda hörna lämnas i retur av Bridholm och når Sundin som befinner sig säkert 20 meter ut från mål. Han får på ett utmärkt skott som skär förbi både med- och motspelare in i mål. 4-3 stod sig länge. Matchens sista tredjedel spelades i fortsatt högt tempo. Halvchanserna var många, särskilt som tidigare för Bajen. Men det var trots det Vänersborg som fick sista ordet när man gör 4-4 i den tredje övertidsminuten och fick med sig en viktig poäng hem..

För Hammarbys del har det nu gått lite grus i maskineriet och spelet stämmer inte helt. Man gör en spelmässigt bra match men har svårt att sätta sina chanser och när spelet även bak darrar lite så blir det inte lätt att vinna matcher. Men jag är övertygad att dessa pusselbitar som förnärvarande fattas snabbt kommer på plats. Låt oss hoppas att det redan i morgon borta mot Edsbyn visar sig en positivare trend.