lördag, januari 15, 2011

Innefotboll är inte Johansfors grej

Johansfors kan nu efter Swedbank cup i Emmaboda lägga till ytterligare fem matcher till sin förlustrad inomhus Det blir tillsammans med Allsbocupen och Nybro Open 12 raka förluster förluster och 9-43 i målskillnad. Trots fem raka förluster så fanns det ljusglimtar för Johansfors som aldrig gav upp utan verkligen försökte, sen att man har marginella och ibland rättskiparna mot sig gör inte saken bättre. Nu längtar vi alla till utomhussäsongen och seriespelet framåt april.

Första matchen ställdes man mot Lindås/Långasjö och tyvärr missade jag den matchen som slutade 1-3 men enligt uppgift gjorde JIF en bra match och skapade en del chanser men hade oförmåga att göra mål. Satte chanserna gjorde istället Lindås/Långasjö som gick fram till en 0-3 ledning innan kapten Dennis Randewall reducerade till 1-3 med 2 minuter kvar av matchen.

Match två ställdes man mot Lessebo som jag tyckte var kvällens bästa lag. Johansfors pressade verkligen kronobergarna och hade 2-2 en bit in i matchen. 1-0 gjorde Andreas Cornelsen redan efter en minut men Lessebo vände till 1-2 varav ledningsmålet var straff från 10 meter. Men kvitteringen kom strax efter nio minuter genom Henrik Ahlström. Men i anfallet efter avspark gör Lessebo 2-3 och sen orkade inte Johansfors resa sig utan matchen slutade tillslut 2-5.

Den tredje matchen ställdes man mot Emmabodas andra lag och denna match var så typiskt för Johansfors spel just nu. Man gör turneringens bästa match och är hela tiden nära att ta ledningen och spelar noggrant i försvaret. Men effektiviteten finns bara inte. Men 0-0 stod sig ända fram till 12 minuten och fyra minuter kvar att spela. Då får Johansfors en 10meters straff ,som man får om det andra laget har gjort fyra regelbrott, och en stor chans att ta ledningen. Men man missar straffen och även den påföljande returen. I samband med den returen drabbas nu Johansfors av en 10m straff och till skillnad från Johansfors gör Emmaboda mål efter 12.30. Två minuter senare får Emmaboda ytterligare en 10m straff och gör 0-2 och så var den matchen avgjord. Den slutar väldigt surt för våran del 0-3

Nu var alla chanser till avancemang borta och det märktes att fokuseringen på nästa match mot Trion inte var den allra bästa. Allmänt hängande huvuden och dåligt humör präglade matchen. Det ska också säga att domarinsatsen i denna match bidrog till det. Väldiga konstiga domslut där man ibland släpper förseelser för att i nästa sekund blåsa för ingenting. Men denna match som slutade 2-7 är bara att glömma. Johansfors mål gjordes av Anders Linder och Dennis Randewall

Den avslutande matchen mot Gullabo/Gullaboås slutade 1-4 och fullbordade denna mörka kväll för Johansfors del. Målskytt för Johansfors var Andreas Cornelsen.

Slutligen var det Lessebo, Emmaboda 2 och Gullabo/Gullaboås som gick vidare till morgondagens slutspel.

För övriga resultat och målskyttar hänvisas till Emmaboda IS hemsida som ni hittar här

I dagens grupp B gick följande lag vidare: Vissefjärda, Orrefors och Rödeby. Reslutat från den gruppen hittar ni här