onsdag, januari 26, 2011

En politisk katastrof

"En politisk katastrof" kallar socialförsäkringsminister Ulf Kristersson dagens nyhet att antalet unga förtidspensionerade har ökat med 50 procent under den borgerliga regeringens tid vid makten. Vänsterpartiets Wiwi-Anne Johansson, riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet, håller med:

- Visst är det en politisk katastrof. Det är den moderata politiken som är katastrofal. Men framförallt är det en mänsklig katastrof. Ulf Kristersson och hans regering har ansvaret för att 6700 unga människor förtidspensionerades förra året och dömdes till ett liv i fattigdom. Inte ett enda förslag har regeringen kommit med för att ställa till rätta det som de nya sjukförsäkringsreglerna ställt till.

Wiwi-Anne Johansson lämnade idag in en interpellation där hon vill ha svar på vad Kristersson tänker göra åt situationen:

- Ulf Kristersson reagerar som om det vore någon annan som hade ansvaret. Det är regeringen som skapat den här situationen och det är regeringen som måste lösa den. Kommer socialförsäkringsministern att se till att samordna utbildningsinsatser, arbetsmarknadsintroduktion och socialförsäkringssystemet till en helhet för alla dessa unga så att de får det stöd som behövs? frågar Wiwi-Anne Johansson.

Inga kommentarer: