onsdag, november 10, 2010

Stolt och Pank

Kulrurarrangemangen avlöser varandra i Åfors. Efter en trevlig biohelg är det dags i kväll att välkomna vissångararna Lucas Stark och KG Malm från Göteborg till Åfors Folkets Hus. Lucas Stark är en flitigt turnerande vissångare och musiker sedan drygt tio år. Han har turnerat i Sverige och Norden med en mängd olika program, ensam och tillsammans med kollegor eller kompmusiker i olika konstellationer. Egna tolkningar, en uppskattad scennärvaro och nyskapande arrangemang har gjort honom till en uppskattad akt på visfestivaler och konsertscener. Han har bland annat gjort turnéer för olika länsmusikförbund, landsting, studieförbund, kriminalvården och kulturförvaltningar m.fl. organisationer runt om i landet, och gör också återkommande egenproducerade turnéer. Under åren har han spelat för en bred och varierande publik. Från barnprogram för de allra minsta, konserter och spelningar för ungdomar och vuxna till spelningar för seniorer.

Han har bland annat belönats med Taubestipendiet av Astri och Evert Taubes vänner, Ulf-Peder Olrog-stipediet, Segerstipendiet, konstnärsnämndens arbetsstipendium och blev 2009 invald som ledamot av den Svenska Visakademien.

Lucas gav 2007 ut det kritikerrosade albumet ”skillingtryck och andra otidsenligheter” och 2009 kom uppföljaren ”Stolt igenom havets böljor”. Han har genom åren medverkat live i Sveriges Radio P1, P2, P3 och P4 samt Sveriges Television och TV4. Om du vill veta mer om Lucas så klicka Här


Ikväll kommer han och vissångaren, skådespelaren och poeten KG Malm att framföra ett program med kända och okända, orimligt vackra och grovhugget fula, långa, korta, kärlekstörstande och raljant framförda visor, dikter och monologer. Kl. 18.30 kör de igång "Stolta och Panka" och det kostar en hundring. Välkomna till en rolig och trevlig kväll. Fika har vi förförsäljning efteråt.

Inga kommentarer: