onsdag, november 10, 2010

Nykomlingarnas kväll

Äntligen kan man säga om man är Boltic anhängare. Efter några riktigt stora förluster tog Elitserienykomlingen Boltic säsongens första seger när man i dag besegrade HaparandaTornio med 6-5 på bortaplan. Robin Olsson och Konstantin Akhlestin gjorde två mål för Karlstadlaget och för Haparanda gjorde Rolf Larsson två av målen. Matchen var jämn men det var Boltic som var före hela tiden och avgjorde matchen genom Robin Olsson i den 74 minuten när han gör 6-4.

Mer om matchen:
Boltics hemsida:
Haparanda/Tornio- IF Boltic

Även seriens andra nykomling Tillberga vann sin match i kväll. Hemma i ABB Arena i Västerås slog de till matchstart obesegrade Broberg/Söderhamn med klara 7-2. Anders Östling, Andreas Hammarbäck och Johan Kruse svarade alla för två mål och en assist i matchen. Tillberga är tillsammans med Hammarby de två enda obesegrade lagen i serien.

Tillbergas hemsida:
Tillberga- Broberg/Söderhamn IF

Kvällens tungviktsmöte spelades i Edsbyn där hemmalaget tog emot Sandviken. Det blev en oväntad målrik match där Sandviken vann stort med hela 11-5. Första halvlek var jämn där SAIK ledde med 4-3 men i andra var det ingen snack om vad segern skulle gå. Men ännu med 20 minuter kvar av matchen så var det fortfarande match då Sandviken bara ledde med 6-4. Men sen ryckte Sandviken till en komfortabel seger. SAIK:s skyttekung Christoffer Edlund dubblerade årets målskörd genom sina fyra fullträffar i matchen.