lördag, november 20, 2010

Bajen nollade Vänersborg

Det blev en oväntad tuff match när Hammarby i går mötte jumbon Vänersborg på bortais. Matchen visade att årets elitserie är jämn och att Bajen måste vara fokuserad på uppgiften oavsett vilka man möter. Första halvlek bjöd på bra försvarsspel från båda lagen. Så bra att  inte ett enda mål gjordes de första 45 minuterna. Trots att det sker då och då är det ganska ovanligt att det inte görs ett enda mål på en halvlek i bandy. Det skapades inte några riktiga målchanser heller utan den enda riktiga målchansen hade Vänersborgs Misja Pasjkin, som dock petade bollen i magen på Patrik Hedberg i Hammarbys mål.

Men i andra steg skyttekungen Patrik Nilsson fram och gjorde samtliga Hammarbys mål i 3-0 segern, alltså ett äkta hat trick. Det dröjde till den 51 minuten innan nollan spräcktes och redan minuten senare kom tvåan. Det första på ett målvaktsutkast från Patrik Hedberg och det andra på en passning från Jesper Eriksson. Hans tredje kom i den 70 minuten sedan han förvaltat ett slarv från Vänersborgsförsvaret.

Andra raka segern och  nu har Bajen 11 poäng som innebär fortsatt serieledning med. Nu väntar härnäst Vetlanda hemma den 27 november.