måndag, november 01, 2010

Premiär för kommunfullmäktige i dag

I kväll inleds mandatperiodens första kommunfullmäktigesammanträde här i Emmaboda. På den vänstra sidan har inte mycket hänt sen förra mandatperioden. Vi i Vänstern har våra två mandat, Socialdemokraterna har 20 mandat och miljöpartiet ett, precis som förra valet. På den borgerliga sidan hände däremot en hel del. Moderaterna gick framåt med två mandat till sju, Centern tappade ett till också sju mandat. Kristdemokraterna tappade ännu mer från fem till två mandat. Vi har två nya partier i fullmäktige, nämligen folkpartiet som gör comeback och tyvärr Sverigedemokraterna som tar säte med en plats.

Klockan 19 börjar själva sammanträdet som i dag har en kort dagordning där valet till valberedning kommer att ske. Dessutom får vi delårsrapporter från de olika nämnderna och bolagen samt revisionens berättelse. Men det stora politiska debattämnet kommer vår interpellation  om rasismen i Emmaboda kommun att vara. Sen jag skrev den har situationen för den berörda och drabbade familjen från Somalia mycket glädjande förbättrats i och med att de fått erbjudande om en ny lägenhet inne i Emmaboda. Men problemet kvarstår med de rasistiska tendenserna i kommunen och det är där utgångspunkten för interpellationens är.

Men vi kommer att börja redan kl 15.00 med en intressant redogörelse från tre anonyma arkitektfirmor som har fått i uppdrag att ta fram tre parallella förslag på hur Emmaboda stationsområde kan tillvaratas och utvecklas. Arkitektförslagen ska bland annat ta hänsyn till hur den norra och södra delen av stationsområdet kan sammanfogas, vistelsevänliga platser, smidiga och säkra möjligheter att ta sig fram för alla trafikgrupper, upprustning eller rivning av befintliga byggnader, identitetsskapande byggnader, parkeringsplatser med mera. Både sammanträdet och artitektfirmornas redogörelse är offentliga för allmänheten och för de intresserade så är det Emmaboda folkets hus som gäller med start kl.15.00.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad pinsam du var idag Nicke!

Nicke Grozdanovski sa...

Man kan inte vara älskad av alla, men jag står för mina åsikter och värderingar. Tycker du det är pinsamt så är det upp till dig men det är sorgerligt att du måste vara anonym för att tycka det.

Mats sa...

Well Done Nicke.

Nicke Grozdanovski sa...

tack Mats..