söndag, april 11, 2010

Banden knöts i Boda

Alla av ca 50-talet inbjudna gästerna fick var sin repstump. Tillsammans knöts repstumparna till en lång gemensamt rep som symboliserade att banden mellan oss alla stärktes. På så sätt invigdes i gårkväll Hönsalottas luffarmuseums nya lokaler i Boda Glasbruk formellt











Göran Johansson (Snacke Pär) i mitten tillsammans med Emmabodas kommunalråd Ann-Marie Fagerström (s) och hennes make Tommy Fagerström förbereder att knyta våra band.
















Banden knöts i Boda
Ann- Marie Fagerström invigningstalade och berättade om bakgrunden till att vi står här och inviger Luffarmuseet där även vi i Vänsterpartiet har en stor del i tillsammans med Miljöpartiet. Miljöpartiet var representerade i invigningen av Inger Bark- Lagergren och Jan Bertilsson. Vi i Vänsterpartiet representerades av mig och Mikael Nilsson. Det fanns några socialdemokrater på plats med Ann- Marie Fagerström, Jan- Olof Jäghagen och Stig Ove Andersson i spetsen. Den borgerliga oppositionen som röstade nej till glasbruksköpet i fullmäktige lyste med sin frånvaro denna kväll. Men det är inte mer än rätt att de inte var med och tog del av denna fantastiska stämning som rådde i Boda Glasbruk i gårkväll.







Det blev en mycket trevlig kväll med mat, mingel, tal och värdarna Snacke Pär och Hönsa Lotta i högform. Musikunderhållningen stod Odd Hagel för tillsammans med Magnus Ljungkvist på elbas och Diana Idensjö-Hagel på slagverk. Tre förnäma musiker och sångare som bidrog med härlig musik.








Många var de som gav gåvor och blommor och självklart gjorde även vi i vänsterpartiet det. På bilden håller Helen Johansson (Hönsa Lotta) vår blomgåva och läser upp vår lyckönskning till museet.






Här berättar "Snacke-Pär" eller Göran Johansson en av sina många anekdoter. Sådana har han många på lager och han plockar fram de när man minst anar det. Det bara forsrar fram och med stor humor och munhugg är han en omtyckt person av många.
















Luffarbuffé blev vi bjudna på. Fantastiskt gott.













Glada och rörda var Göran och Helen när de tackade för uppvaktningen och att vi kom till invigningen.

Jag vill också tacka Göran och Helen för denna trevlig kväll som jag kommer minnas länge. Ni är fantastiska och jag vet att ni gör allt för att bidra med att lyfta Boda Glasbruk men ni tänker också på hela kommunen och på alla som bor här. Ni bidrar med att ge oss framtidstro och ni bidrar med marknadsföring för turistverksamheten för hela vår fina kommun. Jag är stolt över att vi i vänsterpartiet var med och röstade för köpet av glasbruket i Boda och glassamlingarna. Vi har fått en del skit för det men vi har även fått mycket beröm och jag tycker nog att vågskålen börjar tippa över till den positiva sidan. Jag är fullständigt övertygad om att vi tog rätt beslut.

Slutligen vill jag säga ett stort LYCKA TILL till Hönsalottas Luffarmuesum.

Inga kommentarer: