torsdag, april 29, 2010

Öppen fråga till Emmaboda kommunfullmäktiges ordförande Bo Eddie Rossbol (s)

Angående inbjudan till fest för Kronprinsessan Viktoria och hennes gemål Daniel. Frågan kommer att ställas under nästa fullmäktige sammanträde måndagen 3 maj under punkten Övriga frågor.

Jag har inte kunnat undgå att Ann- Marie Fagerström (S) i egenskap av kommunstyrelsens ordförande fått en inbjudan och tackat nej. Men även noterat att Kommunfullmäktiges ordförande tycker det är oförskämt att tacka nej och tänker åka till festen i stadshuset dagen innan kronprinsessans bröllop.
Planeringsutskottet vad jag förstår har tagit beslut att kommunen inte ska ge någon gåva detta följer SKL:s rekommendationer.

Min fråga till Bo Eddie Rossbol är tycker du det lämpligt att åka på denna fest med bakgrund till att vi inte ger någon gåva och med bakgrund av att kommunstyrelsens ordförande tackat nej till denna fest? Vilken nytta gör det för Emmaboda kommun att delta i festligheterna. Vad jag kan förstå så är majoriteten i PLU ganska på de klara med att man inte åker på festligheterna.

Därför tycker jag att det skulle vara bra med en diskussion i fullmäktige speciellt med tanke på att Bo Eddie Rossbol säger sig företräda alla kommuninvånare och alla partier. Han är nämligen inbjuden i egenskap av kommunfullmäktiges ordförande inte som privatpersonen Bo Eddie Rossbol.

1 kommentar:

Mats sa...

Håller med dig Nicke. Visst är det viktigt att kommunen håller en enhetlig linje i den här frågan.