fredag, april 30, 2010

Assisterade tränaren i Johansfors Daniel Grozdanovski ger sin syn på hemmapremiären

Så var det då ikväll äntligen dags för hemmapremiären för Johansfors där man ställs mot Älghult IF. Inför den matchen ställde jag några frågor till assisterade tränaren Daniel Grozdanovski om hur han ser på matchen i kväll. Daniel har spelat i JIF:s pojklag i många år b l a tillsammans med Viktor och Rasmus Elm. Daniel har med andra ord Johansfors som sin moderklubb trots ett antal år i Bodabruk GIF. Nu är han tillbaka på Idrottsplatsen i Johansfors för att som en av ledarna lotsa laget tillbaka till DIV 5.


1. Äntligen hemmapremiär i dag. Hur känns det för dig som har JIF som moderklubb att göra din första match som assisterade tränare på IP?
Det känns bara inspirerande och spännande. Kul att kunna ge tillbaka nåt till klubben som uppfostrat en. En härligt känsla att vara assisterade tränare/spelare i sin moderklubb.

2. Det blev seger mot Flerohopp med 2-0 i premiären förra fredagen, trots att det stod 0-0 länge? Varför vann ni till slut?
Vi vann för att vi gjorde 2 mål och Flerohopp inga. Ne skämt åsido, vi skapade fler chanser än Flerohopp och det brukar löna sig i slutändan. Vi var det tyngre laget och hade bättre ork än våra motståndare. Forsen förlorade båda matcherna mot Flerohopp förra säsongen så det var en viktig seger.
En otroligt skön seger!


3. Några borta i morgon förutom Dennis Randevall?
Yes!, Dennis är på scoutingresa i Spanien för att hitta något fynd. Missar matchen gör Martin Persson pga. arbete. Sen är det par skador som vi dras med. Samtidigt som vi får tillbaka ett par spelare från skador. Truppens bredd är ett plus

4. Vad förväntar du dig för matchbild mot Älghult?
Jag förväntar att vi tar tag i taktpinnen direkt från start och är det spelförande laget. Vet att planen är bättre än i premiären och det ska gynna oss. Hemma på IP ska vi vara svårslagna och det är vi som ska diktera villkoren. Sen så vet vi ju inte hur Älghult spelar. Hoppas att vi får se två lag som bjuder upp till dans men där vi bestämmer tempot/rytmen.


5. Vad kan förbättras i erat spel jämfört med premiären?
Allt kan förbättras! Man ska inte skylla på planerna men mattan i premiären bjöd inte upp till något skönspel utan det blev en hel del långbollar. Det vi vill se är ett varierat spel med både kort och långbollar med ett högt passningstempo och med rätt adress på bollarna. Vill även se att vi i en ännu större utsträckning hotar i djupled. Vill också se att vi är effektivare framför mål. Segern sist var viktigt för vår självkänsla. Efter vårt 1-0 mål blev det lite ängsligt och känslan var att vi var livrädda för att släppa in ett mål. I försvarsspelet gäller det att vi är rejälare och mer bestämda. Det betyder inte att vi ska fortsätta att dra på oss onödiga frisparkar som mot Flerohopp. Även Kommunikationen måste höjas från samtliga strupar.

6. Vi möter Älghult i dag. Har du spelat mot de innan och vad vet du om laget?
Har ingen direkt uppfattning av Älghult. Har för mig att de inför årets säsong har skaffat ett farmarklubbsavtal med Alstermo(Elit 4) likt Lessebo-Skruv och det ska inte underskattas. Vi räknar med ett bra motstånd ikväll.

7. Vilket är ditt bästa minne under de åren du spelade i JIF?
Finns ju många härliga minnen från pojklagsåren. Ska jag välja ett så är det alla träningar och matcher med bröderna Elm. Även deras pappa Johnny som var min tränare under åren gjorde intryck. Man såg redan då att det fanns stor potential hos bröderna. Trots att dom var individuellt skickliga så var de lagspelare och brydde sig om alla. Sen allt dom har gjort för klubben sedan dom blivit offentliga. Johansfors har fått enormt mycket goodwill genom bröderna. Till premiären fick vi ett helt nytt matchställ sponsrat av bröderna, helt fantastiskt!
Fantastiska spelare och människor


8. Jag önskar dig och laget lycka till i dag och här är ordet fritt för dig att framföra något du tycker jag missat innan?
Tack, jag hoppas på en bra match ikväll och att klubbens anhängare vallfärdar till hemmapremiären


Tack för att du tog dig tid och besvara mina frågor. :)

Inga kommentarer: