söndag, juni 28, 2009

Väntad Johansfors seger i Alsbo Classico

Gårdagens Alsbo Classico slutade som väntat med en klar hemma seger för Johansfors IF mot Bodabruk GoIF. Precis som i de tre senaste matcherna gjorde Johansfors en bra första halvlek och en sämre andra och precis liksom de matcherna gjorde Johansfors ett tidigt 1-0 mål. Matchen slutade 6-1 efter 5-0 i paus och den som inledde målskyttet var Adam Wellrup i den tredje minuten och då tänkte man att detta kommer bli en målfest som mot Kosta i premiären då det blev 11-0.

Men så dröjde det andra målet ändå fram till 20 minuten då Zoran Cipra på ett mycket fint sätt får in 2-0 bakom en chanslös Roger Nilsson i Bodamålet. Roger som förövrigt var bra i målet fick därefter det svettigt i en kvart ungefär. För inom loppet av 12 minuter så damp det ner fyra bollar bakom honom i målet. Det ena målet vet ni redan om nämligen Zorans mål. De andra gjordes i tur och ordning av 3-0 Oscar Ahlström, 4-0 Adam Wellrup och 5-0 Charlie Dziobek.

Sen blev det stiltje i målfabrikationen, inte för att det inte saknades målchanser men skärpan framför mål var inte fokuserat. Många tankar var säkerligen redan på den kommande 80-årsfesten senare på kvällen. Det är anledningen till att denna match kommer gå till historien för att den var en del av Johansfors IF 80-års jubileumsdag. Tränare Lasse Frisk lät alla spela mycket och om uttrycket tillåts bytte friskt med spelarna. Bodabruk i sin tur gjorde en bra match där man verkligen försökte och gjorde denna match till en trevlig tillställning. Man kämpade och tappade inte humöret trots att målen trillade in.

Andra halvlek bjöd på två mål. Först 6-0 genom Anton Gustavsson i den 75 minuten sen reducerade Bodabruk genom Martin Persson i den 81 minuten och gjorde mig lite orolig på slutet med tanke på mitt vad. Men inga fler mål kom utan matchen slutade 6-1.

Även om samtliga Johansforsare kan bättre så har jag en viss förståelse till att man inte gick för fullt hela matchen Matcherna duggar tätt nu och redan i morgon är det dags att spela match igen denna gång borta mot Kosta och på torsdag möter vi Lenhovda hemma. Nu har halva serien spelats och vi har 17 poäng och ligger elva poäng efter serieledarna Vissefjärda. Jag vet att det är långt upp och i det närmaste kört men man kan hoppas att vi kan börja knappa in poäng mot Vissefjärda GIF så att det blir en spännande avslutning på serien.

Jag kommer ladda upp en filmsnutt av andra halvlek i matchen. Anledningen till att jag inte har första är att jag är entré ansvarig under våra hemmamatcher och är det svårt att filma. Men håll utkik på bloggen så kommer det.