fredag, juni 12, 2009

Robin Franksson avgjorde derbyt

För två veckor sedan slog han till borta mot S:t Sigfrid när han gjorde matchens enda mål. I kväll var det dags igen på den regntunga planen på Skruvs IP. I den 48 minuten slog han till och gjorde målet som gav Johansfors tre sköna poäng. Tyvärr såg jag inte hur målet gick till eftersom jag hade uppmärksamheten på min följeslagare Tornado. Ber om att få återkomma med målsituationen.

Matchen präglades av kamp och av två lag som gav allt i den våta gräsmattan. Skönspelet lyste med sin frånvaro men hjärtat hade båda lagen och ingen vek ned sig. Detta spel utan att på något sätt vara ful utan ärliga och tuffa tag på planen. Båda lagen skapade chanser men skärpan framför mål saknades. Alla i laget förtjänar bra betyg för sina kämpatag.

Att vinna sådana här matcher betyder mycket för självförtroendet. Detta var andra raka 1-0 segern och dessa båda har kommit på bortaplan. Tycker faktiskt JIF vann rättvist i kväll. Man var det tyngre laget och skapade de flesta farligheter, speciellt i andra halvlek. Men Skruvs duktige målvakt höll allt som oftast målet borta från påhälsning. Även Axel Karlsson i det andra målet gjorde tillsammans med sin backlinje en helgjuten insats för Skruv var absolut inte ofarliga.

Nu har man fått en vinande trend och det är bara att rida på denna framgångvåg. Härnäst väntar Flerohopp på hemmaplan på tisdag.

Här kommer ett litet filmklipp från matchen. Inte bästa kvalitiet men det bästa jag kan åstakomma med min utrustning.





För övriga Kommunlag så har Bodabruk stått över denna omgång medan Vissefjärda tog ytterligare en seger borta mot Kosta IF med 0-3. Men förra veckan tappade Vissefjärda poäng hemma mot Flygsfors/G. där matchen slutade 2-2. Vissefjärda har nu 25 poäng på nio matcher och leder tämligen överlägset.

Övriga resultat i dag:

Flerohopp- Örsjö 3-1
Flygsfors/Gadderås- Alsjöholm 2-4

Matcher fredagen 5 juni

Alsjöholm- Flerohopp 2-2
Örsjö- Skruv 2-5


Aktuell Tabell

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar den nya trenden med att filma matcher även i de lägre divisionerna!

Oscar sa...

Jo du Nicke, så här var det... Zoran gjorde sin gubbe 5-6 meter utanför straffområdet, fick bollen på vänsterfoten och drog iväg ett skott som nog hade landat vid straffpunkten och sen studsat en 2-3 gånger innan målvakten tagit den. Som tur är för oss nickskarvar Robin in bollen i andra sidan målet än vad den är på väg mot, från någon meter in i straffområdet.

Nicke Grozdanovski sa...

Det är ganska häftigt att se filmerna efteråt. Nu är inte min produktion av bästa kvalitet men ändå är det kul att göra de och sammanställa de :-)

Nicke Grozdanovski sa...

Tack Oscar :-) Då vet jag hur målet gick till.