tisdag, juni 23, 2009

Ny jobbig förlust för Johansfors

Johansfors går just nu på kryckor efter en ny uddamålsförlust i kvällens bortamatch mot Flygfors/ Gadderås på vackra Flöget. Trots likt senaste matchen ett tidigt ledningmål och ledning i paus så orkade man inte hålla undan utan förlorade tillslut med 1-2. Johansfors mål gjordes av Oskar Ahlström redan i den andra minuten.

Matchen präglades av kamp i 90 minuter där skönspelet uteblev tillförmån för närkampspelet. Där stod båda lagen upp och tog kampen men det som däremot var väldigt irriterande var Flygsfors ständiga gnällande på domaren. Så fort han blåste åt ena eller andra hållet så hördes kommentarer från de rödklädda spelarna. Domaren kanske inte gjorde sin bästa match men å andra sidan fick han ingen hjälp av spelarna heller.

Första halvleken var jämn men Johansfors som de knappt bättre laget man skapade ett par lägen att öka på sin målskörd där bl a. Oskar Ahlström var inblandad. Även hemmalaget visade upp ett bra anfallspel där Axel Karlsson gjorde en svettig räddning och spelade för övrigt stabilt. Plus också till Zoran Cipra som slet och gjorde en bra första halvlek.

Andra halvlek hade mer att önska av anfallspelet som helt kom av sig. Istället malde Flygsforsarna på och kvitteringes målet hängde i luften, Den kom i mitten av halveken i ikölvattnet på en frispark i straffområdet efter en felaktig hemåtpassning. Frisparken räddades men tyvärr så kom det ett inlägg som hemmalaget tryckte bollen i mål. Men allt eftersom halvleken fortgick tryckte Johansfors upp laget och hade ett par jättelägen i form av Oskar Ahlström och Adam Wellrup. Men båda gångerna stod Flygsfors duktige målvakt i vägen och räddade. Istället så kunde hemmalaget med fyra minuter kvar avgöra matchen på en nick bakom en chanslös Axel Karlsson i målet. En ny tung förlust var ett faktum och nu börjar det kännas otroligt jobbigt.

Pratade lite med tränare Lasse Frisk efter matchen och det gäller enligt honom att få igång laget och se möjligtheter och ladda inför den viktiga derbymatchen mot Bodabruk på lördag. Nu när seriesegern är borta så gäller att få upp nya mål och få laget att arbeta och få känna segerglädje igen. Andra platsen är fortfarande inom räckhåll och det är viktigt för klubben att komma så högt upp som möjligt. Han sa vidare att det är en sån där jobbig säsong där det mesta går emot med både skador på nyckelspelare och resultat som går åt fel håll. Jag håller helt med i hans analys av situationen.

Jag fick i denna match äran att utse tre bästa Johansfors spelarna i den pågående Yzerman cupen som Andreas Johansson har på sin blogg. De blev dessa tre som fick mina stjärnor

Axel Karlsson i målet får *** av mig. Han var duktig matchen igenom och gjorde ett par svettiga räddnignar. Skadade sin tumme i första halvleken men gjorde ändå en fullgod insats i andra.

Zoran Cipra får **. Gjorde en fantastisk första halvlek där han peppade laget och slog fina passningar. Andra halvlek lite sämre men fortfarande väl godkänt

Oskar Ahlström får *. Gjorde vårt enda mål och gav inte Flygsfors försvaret en lugn stund när han var inne med sin ettriga spelstil.

Det fanns andra som gjorde bra insatser men man måste välja tre spelare och valet föll på dessa tre.

För våra nästa motståndare Bodabruk går det också fortsatt tungt. Hela 0-7 borta mot Skruv talar sitt tydliga språk.