torsdag, januari 29, 2009

Modena City Rambles

Det finns en grupp som heter Modena City Rambles som jag gärna vill att så många som möjligt ska upptäcka. De kommer som namnet antyder från Modena i Italien men spelar musik med irländska influenser med socialistiska texter mestadels på italienska. Jag är helt frälst i den energi som de ger på scenen tillsammans med publiken med denna svängiga och härliga musik som de spelar.

Lyssna och njut av gruppen från en 1 maj konsert med låtarna There is Power in a Union och Mia Dolce Rivoluzionaria


5 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Sicken energi. Italienare med irländskt stuk på låtarna - det var nästan man väntade att det skulle komma upp någon liten skylt som talade om att "detta samarbete har gjorts möjligt genom EU:s kulturfond XYZ ..." Det borde till lite franskt också, för nu är det mycket folk ute på gatorna i Frankrike över hela landet. Till och med på börsen är det några som strejkar!

Röda raketer sa...

Bravo! Modena City Ramblers är en av våra favoriter. Deras version av Bella Ciao är toppen! Vi har dock aldrig sett dem i bild - bara lyssnat på CD.
Tack för det!

Nicke Grozdanovski sa...

Jag har inte hängt med vad som hänt i Frankrike mer än att jag har sett att de är i demonstrationstaget.

Det är något vi borde göra i Sverige med mot regeringens politik. Ut på gator och torg och visa vårt missnöje med högerregeringen.

Nicke Grozdanovski sa...

Varsego Röda raketer- Ett jävla ös på scenen och publiken gör att man bara älskar Modena City Rambles :-)

Björn Nilsson sa...

Det var jättestort igår i Frankrike. Sarkozys regering är skakad. Nu är man inte nyliberaler längre, i alla fall inte öppet. Men generalstrejken visade också att den gamla vänstern i stort sett är den döda vänstern numera. Socialist- och kommunistpartierna kunde bara stå bredvid och titta på.