lördag, januari 03, 2009

Målfyrverkeri på Zinken när Bajen slog Broberg Söderhamn

Bandyns elitserien vände i går för att genomföra sin andra halva av serien. Det innebar att Hammarby som fick avsluta 2008 mot Broberg fick även inleda 2009 mot samma lag fast denna gång på hemmaplan. 6-2 i Söderhamn följdes upp med seger 8-5 i går och Hammarby tog därmed andra raka segern.

Åtta minuter in i matchen inleddes målskyttet när Stefan X:ett Eriksson nyper till på en hörna. Men Broberg var inte ofarliga och hade inte åkt till Stockholm för att åka allmänhetens åkning i kylan på Zinkensdamm. Två minuter mellan 26 och 28 minuten vände Broberg till ledning 2-1 och tog Bajen lite grann på sängen. 1-1 gjorde Vadim Arkhipine som elegant smällde in bollen utanför straffområdet, och sedan kom 1-2 när Jonas Nygren snirklade sig igenom Bajens försvar och lade in bollen mellan benen på Jonas Svensson. Men Broberg fick inte fira denna ledning alltför länge då repliken kom blixtsnabbt från de grönvita. Efter en bara en minut efter 1-2 kom 2-2 när Jesper Ericsson genomåkning resulterade i ett vackert mål. Två minuter senare hade Bajen återställt ordningen igen när man tar ledningen genom Johan Östblom.

Andra halvlek var Hammarbys som styrde och ställde på isen, även om Broberg stack upp när Bajen slappnade av. Två snabba mål av Lars Karlsson gav hemmalaget ett tre målsöverläge. Först på ett friläge i den 55 minuten och sen på en hörna kom 5-2 i den 57 minuten. Nu var det Hammarby som var den styrde och ställde ute på isen och Broberg Söderhamn hade svårt att freda sig. Sen när Stefan X:ett Eriksson gör 6-2 i den 69 minuten är matchen definitivt avgjort. Det var en hörnretur som hamnade hos "X:et" som spelade vidare till David Karlsson som drämde in bollen rakt upp i krysset strax vid straffområdets linje, åkandes i hög fart. Visserligen reducerade Broberg till 6-3 men var aldrig i närheten av att komma tillbaka målmässigt. För så fort bortalaget gjorde mål och var på väg att få energi av det så släckte Bajen denna per omgående. 7-3 gör David Karlsson endast fem minuter efter reduceringen i den 78 minuten.

Men målfesten var inte slut med det. I den 84 minuten kom ytterligare Broberg mål till 7-4 på straff genom Jonas Nygren. Men precis som förr så replikerade Bajen omgående med sitt åttonde och sista mål signerad David Karlsson. Dock fick Broberg sista ordet i målprotokollet när Johan Koch gör Brobergs femte mål för kvällen.

Ja 13 mål fick publiken se i går på ett vinterlikt Zinkensdamm med ett par minusgrader. Men Bajens spel värmde och nu ser man att formen är på stigande. Nu gäller att förvalta detta och klippa topplagen när de möts så småningom. Men man har chans redan på trettondagen då Sirius väntar på finalarenan Studenternas i Uppsala. Sirius som vann på Zinken på annandagen jul med 5-6 och därför har Hammarby revansch att fodra. Dessutom har laget från Uppsala nio raka segrar och därför är det läge att bryta den sviten på tisdag.