lördag, januari 10, 2009

En dag på jobbet gav seger för Hammarby

Hammarby tog en programenlig seger i går när Vänersborg gästade Zinkensdamm. 4-1 skrevs slutresultatet till och därmed fick Bajen revansch för det bittra 4-5 förlusten i bortamatchen mot våra motståndare. Segern grundlades i slutet på första halvlek då Bajen gjorde två snabba mål och gick från 1-0 till 3-0 ledning. Matchen började lite trevande med ett Hammarby som höll i taktpinnen där matchen var viktigt för båda lagen som kämpar strax under andra tabellhalvan och det gällde att få matchen i respektive lag favör.

Men Hammarby med hemmasupportrarnas stöd i ryggen var det lag fick matchen i sin hand. Efter 15 minuter kommer också 1-0 genom den duktige måltjuven Andreas Hammarbäck framspelad genialiskt av Kalle Spjuth. Det var ingen sambalir som publiken på Zinken fick se utan fortsatt nervöst spel från båda lagen till slutet av halvleken då Hammarby gör två mål på lika många minuter. Ett fantastiskt utkast från den utmärkte Bajenmålvakten Jonas Svensson hittade Lasse Karlsson som visade kyla och lekte in 2-0. Minuten senare kom som sagt var även 3-0 och det gjordes av Kalle Spjuth.

Andra halvlek fortsatte Bajen att styra och ställa där ute på isen utan att för den skull göra mer än vad nöden krävde. Med två Bajare på botbänken kunde Vänersborg reducera i den 58 minuten genom Andreas Eriksson och nu var det match igen. Men matchen släktes fem minuter senare av Johan Östblom som gör 4-1 till Södermalms hjältar. Efter det blev det inga fler mål utan Hammarby kunde hålla undan till en stabil tvåpoängare.

Efter förlusten senast mot Sirius var det nödvändigt med en seger i gårdagens match och den kom också välförtjänt. I och med segern får man lite andrum för det som komma skall på tisdag då Bajen åker till Vetlanda. Det blir en tuff uppgift för Hammarby men väldigt inspirerande och det känns som det vore skönt att klippa någon av topplagen och i och med det får ännu mer energi och självförtroende i truppen.