fredag, januari 02, 2009

Dramatik när Johansfors inte tog sig vidare i Swedbank cup

Sista matchen mot Vissefjärda ledde Johansfors med 1-0 med några sekunder kvar att spela av matchen. Det hade räckt för att bli trea i gruppen och ta sig vidare till Söndagens slutspel på bekostnad av storfavoriten Emmaboda IS. Först tilldömdes Vissefjärda en straff med halvminuten kvar som den utmärkte Patrik Nordström i Johansfors målet räddade till inspark för motståndarna På följande inspel stack Marko Basic med 10 sekunder kvar att spela fram foten och kvitterade till 1-1 och sänkte Johansfors utanför slutspelet. Innan dess hade Axel Karlsson gett JIF ledningen och det såg alltså bra ut men ett vilt kämpande JIF lyckades inte hålla undan.

Från gruppen gick nu suveränerna Lessebo GIF som var mer eller mindre outstanding i kväll, Vissefjärda som tog platsen när en av favoriterna Madesjö misslyckades och på förhand Emmaboda lag 1 som inte alls imponerade i kväll. Dock ska man komma ihåg att EIS tappat en del tongivande spelare under hösten och det tar tid att bygga upp ett nytt lag.

Johansfors inledde kvällen med att ett Alsbo Classico mot ärkerivalerna Bodabruk som gick på knock direkt och tog mycket överraskande ledningen tidigt genom Thomas Elmgren. Målet chockade JIF som hade inledningsvis svårt att komma till avslut. Men med tålamod och målmedvetenhet kom äntligen kvitteringen och sen rullade det på fram till en viktig 3-1 seger. Målskyttar för Johansfors: Andreas Cornelsen, Peter Andersson och Andreas Klevtun.

Nästa väntade kvällens bästa lag Lessebo som vann med klara 3-0. Det blev en rättvis förlust dock några mål för stort. Matchen var spelmässigt jämn med ett Lessebo som det något bättre laget och som tog ledningen genom Daniel Håkansson efter drygt halva speltiden. Det stod sig till slutet av matchen då Lessebo gjorde två snabba mål till slutresultatet 0-3 när JIF satsade allt på en kvittering,

Tredje matchen spelades mot Madesjö och var kvällens bästa insats från Johansfors. En stabil seger med 2-0 efter ett bra försvars- målvaktsspel som var grunden till anfallspelet. Nu var vi med i kampen om slutspelet igen. Målskyttar: Andreas Cornelsen, Peter Andersson.

Om försvarspelet var det som fungerade bäst i matchen mot Madesjö var det det som föll samman fullständigt i matchen mot Emmaboda IS. Seger här och avancemanget hade varit klart men ett ängsligt och nervöst Johansfors förlorade stort med hela 0-5. Det var enda gången Emmaboda visade en lite uns av sin kapacitet. Nu var JIF tvungna att vinna över Vissefjärda i sista matchen och alla vet nu hur den matchen slutade.

Trots att målsättningen att ta sig vidare inte infriades tycker jag ändå att JIF, bortsett från matchen mot EIS, får godkänt för sin insats. Samma positiva anda som man hade i Alsbocupen för drygt en månad sedan tog man med sig till matcherna i kväll. Man kämpade och slet för varandra och Patrik Nordström var återigen väldigt bra i målet. Hela laget ska ha en plus. Kul och se nyförvärven presentera sig. Andreas Cornelsen gjorde två mål under turneringen och även Martin Andreasson visade att han kommer bli en bra förstärkning för klubben. Sen att det är små marginaler i sportens värld, det vet alla. Den lilla tur vi hade i Alsbocupen då ett ribbskott tog oss till slutspel förbyttes i kväll till den snöpliga och oturliga målet som gav oss ledigt på söndag. Men det är väl det som är tjusningen i sportens underbara värld.

GRUPP A.

Bodabruk - Johansfors 1-3
Bodabruk: Thomas Elmgren
Johansfors: Andreas Cornelsen, Peter Andersson, Andreas Klevtun
Vissefjärda - Emmaboda 1 1-0
Lessebo - Madesjö 3-1

Bodabruk - Vissefjärda 0-0
Johansfors - Lessebo 0-3
Lessebo: Daniel Håkansson,Shadi Mohammed,Habimana Akim Kim
Emmaboda 1 - Madesjö 0-0

Vissefjärda - Lessebo 1-1
Emmaboda 1 - Bodabruk 2-0
Madesjö - Johansfors 0-2
Johansfors: Andreas Cornelsen, Peter Andersson

Lessebo - Bodabruk 4-1
Johansfors - Emmaboda 1 0-5
Madesjö - Vissefjärda 1-2

Emmaboda 1 - Lessebo 1-3
Bodabruk - Madesjö 0-1
Vissefjärda - Johansfors 1-1
Vissefjärda: Marko Basic
Johansfors :Axel Karlsson

SLUTTABELL

Lessebo 5 4 1 0 14-4 13p
Vissefjärda 5 2 3 0 5-3 9p
Emmaboda (1) 5 2 1 2 8-4 7p
-------------- ------------
Johansfors 5 2 1 2 5-9 5p
Madesjö 5 1 1 3 4-6 4p
Bodabruk 5 0 1 4 2-10 1p

Inga kommentarer: