lördag, juni 16, 2007

Johansfors IF- Bäckebo GIF 0-2

Johansfors kräftgång i DIV 5 fotbollen fortsätter. I torsdags kom ytterligare en förlust när Bäckebo var ofina nog och vinna på Johansfors IP med 0-2. Detta var en viktig match för båda lagen eftersom Bäckebo låg tre poäng före Johansfors på rätt sida nedflyttningsstrecket. Första halvlek kommer inte att gå till historien som den mest välspelade och målchanslikaste halvleken. Båda lagen var spända men det var ändå hemmalaget som förde matchen. I Johansfors var de flesta spelare tillbaka i laget igen och det märktes genom att JIF spelade aggressivt men spelet framför Bäckebos mål hade för övrigt mer att önska Men mållöst i den första halvleken.

Andra halvlek var spelmässigt bättre än första. Johansfors skapade fler klarare målchanser men satte skotten utanför eller över ribban. Bäckebo såg ut att vara nöjda med oavgjort då chocken kom efter ca en timmes spel av matchen. Det var Bäckebos Tommy Persson som via stolpen gjorde 0-1 på bortalagets första chans i andra halvlek efter en kontring. Efter baklängesmålet tappade Johansfors orken och hade svårt att komma till avslut och när man väl gjorde det så slarvades det vid avsluten. Men ett mål gjorde JIF i alla fall och det var när en back helt oattackerad nickade in bollen i eget mål. Då stod matchuret på 81 minuter och det var givetvis rullgardinen ner för hemmalaget.

Nu börjar tåget gå och Johansfors är fastförankrade under nedflyttningsstrecket. Nu är det hela sex poäng upp till fast mark och det börjar se mörkt ut för Johansfors. Men vi får träna vidare och aldrig ge upp. Nästa match är på tisdag borta mot Långemåla.