måndag, juni 11, 2007

Inför Halmstad BK- Hammarby IF



HALMSTAD BK- HAMMARBY IF,
ÖRJANS VALL KL.19.00
I kväll är det dags för nystart för Hammarby då man på Örjans Vall i Halmstad möter Halmstad BK. En viktig match för Hammarby då man har två raka 0-1 förluster innan uppehållet. Senast Bajen var i farten var den 26 maj då vi förlorade med 0-1 hemma mot Elfsborg. Så det vore skönt med en seger i kväll och på så sätt en bra nystart i allsvenskan.

Samtliga spelare är tillgängliga för spel sånär som på Mikkel Jensen, som rehabtränar, Joakim Jensen och Toni Nhleko som båda är febersjuka.

Richard Kingson fortsätter som vanligt mellan stolparna och är en viktig kugge i Hammarby laget. Han har varit bra i målet och kommer säkert att fortsätta storspela. Men då måste man få hjälp av backarna. Försvaret har ju varit virrigt stundtals men faktum är att det är svårt att göra mål på Hammarby. Fem insläppta på åtta matcher är klart godkänt. Hoppas att den siffran även gäller efter matchen ikväll. Backen David Johansson är tillbaka i träning efter sin skada, något som är väldigt glädjande. Han är med i truppen mot Halmstad men kommer nog knappast att vara med från start. José Monteiro, Suleyman Sleyman, Christian Traoré och Gunnar Thor Gunnarsson kommer förmodligen att försvara de grönvita färgerna från start. De kommer säkert att få arbeta under matchen då hemmastarka Halmstad kommer säkerligen vilja föra matchen i kväll.

Mittfältet är som vanligt starkt och rutinerade med Sebastian Eguren i spetsen. Hoppas att mittfältarna kommer i gång och kan producera ett framgångsrik anfallspel också. Vi vet vad Eguren, Louay Chanko Erkan Zengin och Petter Andersson kan åstadkomma. Mittfältet har ju två uppgifter. Att bedriva ett konstruktiv offensivt spel men även att stoppa motståndarlagets uppspel. Sen har vi ju två spelare som kan skjuta långskott. Jag tänker på Eguren och Andersson. Hoppas att de vågar skjuta om de får lägen i matchen.

Hammarbys anfallspelare har haft en tung vår. Brassen Paulinho har bara gjort två mål hittills, islänningen Heidar Geir Juliusson ett och amerikanen Charlie Davis inget mål alls. Det är självfallet viktigt att dessa spelare kommer igång och börjar producera mål. Nu har man kommit till det läget att massmedia och andra pratar om deras måltorka och risken är att det sätter sig i huvudet på grabbarna. Det är en av de saker man vill se i kvällens match att någon eller båda anfallarna gör mål. Paulinho är självskriven på topp men vem som blir hans anfallspar är mer osäkert. Väljer tränare Tony att spela Davies eller sätter han in Juliusson från start? Det får vi veta klockan 1900 ikväll då det är avspark.

Hammarby möter ikväll ett hemmastarkt Halmstad. Fyra matcher på Örjans Vall har blivit fyra segrar under allsvenskan, dock alla med uddamålet. HBK hittar vi på en för deras del fin tredje plats med 14 poäng. Halmstad är säsongens överraskning så här långt. Man har gjort nio mål framåt och släppt in åtta stycken inför kvällens match. Spelare som Hammarby måste se upp med är självfallet anfallaren Emra Tahirovic som har tre mål på sitt samvete hittills under serien. Han måste man ta bort under matchen. Likaså hans anfallskollega Magnus Arvidsson som har gjort två mål. Man får inte i detta sammanhang glömma mittfältaren Dusan Djuric som med sin teknik kan ge huvudbry hos gästerna. Den finske U 21 mittfältaren Tim Sparv och den Litauiske försvararen Tomas Zvirgzdauskas är också profiler på Örjans Vall.

För Hammarbys del är denna match viktig. Man kommer att slå ur underläge för alla tror på HBK vinst ikväll. Men därmed inte sagt att Hammarby är slagna på förhand. Jag ser ändå goda möjligheter för seger ikväll. Kan man få matchen dit man vill och få utdelningar på de chanser som Hammarby kommer att skapa då kan det gå väldigt bra i kväll. Men då måste man spela med fart och energi och dessutom med en bra snabb passningspel.Jag tror att Paulinho gör ett mål och att Davies gör ett samt Zengin gör ett med. Sen släpper vi in endast ett mål. Det gör att jag tippar 1-3 till Hammarby.
Viljan att vinna måste vara större än rädslan att förlora. Nu kör vi.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hi!

I am Sebastian from Germany. I also visited the Bajen-match in Halmstad. I search an used ticket from this match. Can you maybe help me? Do you still need yours?

Maybe you can answer in this blog.

Heja bajen from Germany,

Sebastian