fredag, februari 07, 2014

Och dom nominerade är...

De nominerade till årets Emmabodadag är nu utsedda. Bland alla förslag som lämnats in av befolkningen har juryn valt ut tre namn till varje kategori. Vinnarna presenteras på galan den 14 februari 2014.

De nominerade är:

ÅRETS KRISTINA
Barbro Sjöndin, mångårig ordförande i Broakulla samhällsförening. Hon ställer alltid upp för samhället Broakulla och är en av dem som gjort att föreningen och samhället levt vidare.

Linnea Petersson, kantor Algutsboda kyrka, för sitt stora engagemang för bygdens musikliv. Hon leder med varm hand både ungdoms- och kyrkokör. Tillsammans med sin familj fyller hon kyrkan under deras jul- och sommarkonserter.

Diana Idensjö Hagel, musiker/musiklärare. Diana har ett brinnande engagemang för att inspirera barn och ungdomar i musikens underbara värld. På sin fritid bildar hon sångkörer och uppträder med sin man Odd Hagel.


ÅRETS KARL-OSKAR
Bo Kronborg, för sitt stora engagemang i Algutsboda hembygdsförening. Han har varit med om att arrangera grötkvällar, slåtterdagar, Mobergsaftnar och flera utställningar och projekt. Sedan har Bo i många år bedrivit en kamp om viltstängsel längs riksväg 25.

Staffan Brattström, Yggesryd. Han har återskapat ett levande jordbrukslandskap med en mångfald av utrotningshotade växter och insekter i en nedlagd och igenväxt by. Med hans arbete och kunnande har han byggt upp en kunskapsbank för framtida forskning.

Andreas Gustavsson, ansvarig för Salladsbaren på Emmaboda järnvägsstation. Andreas sprider glädje med sitt dalmål bland sömniga tågresenärer. Han är alltid glad och hälsar på alla.


ÅRETS UNGDOM
Thea Fritsche, är ett stort framtidslöfte inom violin. Trots sin ringa ålder, 13 år, har hon genom hård träning utvecklat sin förmåga att hantera sin violin på ett mästerligt sätt.

Albin Andersson, för sina enastående prestationer i Triathlon. Han har nått stora tävlingsframgångar och till hösten börjar han som en av fyra antagna till triathlongymnasiet i Motala.

Robin Berglund är 17 år och går andra året på Östersjögymnasiet i Kalmar, inriktning Samhälle-Media och Journalistik. Hans dröm är att bli modefotograf och några delmål på vägen dit uppnådde han 2013: praktik hos Bingo Rimér och eget UF-företag.


ÅRETS BRAGD/HJÄLTE
Anna Franzén, Stefan Franzén och Annette Fagerström-Franzén, för sin medkännande och vakna insats i samband med en brand då en man räddades till livet natten till den 13 januari 2013.

Anneli Jensen och Emelie Jarl, i en brinnande lägenhet räddade de livet på en man den 11 april 2013.

Malin Björklund, för sin insats på julmarknaden. Malin spelade och sjöng tre helger i rad.


ÅRETS FRAMTIDSUTVECKLARE
Teknisk service, Emmaboda kommun. En kulen morgon i december 2013 lystes Järnvägsgatan och Centrumtorget upp av flera hundra marschaller. Det värmde ett fruset hjärta. Personerna i ”gata-parkgänget” stod dessutom bakom julbockarna, påskriset och Halloween-spökena som gladde många.

Johansfors Musikkår. I år firar musikkåren ett sekel och det är en pigg 100-åring som aktivt och framgångsrikt satsar på ungdomar som vill spela. Med den yngre generationens spirande intresse för blåsinstrument bär Johansfors Musikkår en stolt tradition vidare.

Musikfabriken. Med små resurser och kort tid har Musikfabriken i Långasjö förvandlat en såg till ett centrum för musikskapande. Med replokaler till ungdomar och inspelningsstudio siktar föreningen framåt med nya utmaningar.


OM JURYN
Juryn består av representanter från kommun, köpmän, näringsliv och föreningsliv och har som uppgift att bland alla förslag plocka ut tre nomineringar i varje kategori, och av dessa kora en vinnare.

Årets jury består av följande personer:
Ann-Marie Fagerström (sammankallande), Britta Fransson, Mikaela Lundmark, Emmy Rundqvist, Hugo Grönlund, Susanna Bondesson, Susanne Gustavsson, Carl-Gunnar Holst och Börje Forsberg.

Inga kommentarer: