måndag, februari 24, 2014

Både herre och fru




























Äntligen har vi äran att visa teater i Åfors Folkets hus. Teater är tillsammans med film och musik våra stora evenemang som vi arrangerar tillsammans med andra föreningar i huset. Denna gång är det ett samarrangemang med Åforsteatern, ABF och Regionteatern Blekinge Kronoberg. Föreställningen heter Både Herre och Fru

Alice Tegnér för vuxna. Musikteater

Ett underhållande musikprogram där vi genom Alice Tegnérs välkända barnvisor, t ex Bä bå vita lamm, Tula hem tula vall, Sov du lilla videung, Dansa min docka, försöker få syn på hur vi blev som vuxna. En tolkning som lockar till skratt, igenkännande leenden och en och annan eftertanke. Vad är det vi sjunger?
Ett format som passar utmärkt som soppteater, på årsmöten och i andra föreningssammanhang.

Alice Tegnér, 1864 - 1943

Alice Tegnér som föddes i Karlshamn är ansedd som den främsta barnvisetonsättaren under 1900-talets första hälft. Hennes visor, till egna och andras texter, samlades främst i Sjung med oss, mamma! Men förutom barnvisorna skrev hon även många andra typer av musikverk.
2014 är det 150 år sedan hon föddes.

Helena Röhr

Helena Röhr är regissör med fokus på opera och musikteater. Hon har tidigare arbetat på bl.a Malmö Opera och Norrlandsoperan. På Malmö Stadsteater gjorde hon den musikaliska ungdomsföreställningen Puss & Kram. Sommaren 2013 regisserar Helena Kerstin Ekmans opera Jorun orm i öga på Vadstena Akademien.

Urpremiär 3/10 2013

Vi hälsar alla välkomna till en häftig föreställning. 

Inga kommentarer: