onsdag, februari 12, 2014

SFI undervisningen i nya lokaler

I ett antal år har undervisningen i svenska för invandrare (SFI) bedrivits i lokaler i Folkets hus källare. Efter en skyddsrond i november stod det klart att dessa lokaler inte var ändamålsenliga för skolundervisning.

Sökande efter alternativa lokaler inom kommunens egna lokalbestånd tog fart. Det visade sig att det fanns ett överskott av undervisningslokaler i högstadiet. Tre klassrum ställdes till förfogande och i måndags började undervisningen.

- Det är en övergripande inriktning i kommunen att minimera externa hyror och i stället använda kommunens egna byggnader i största möjliga mån, säger Marit Persson, bildningschef, Emmaboda kommun.

När vårterminen slutar är planen att flytta SFI-undervisningen till Röda skolan på Bjurbäcksområdet. Särskolans verksamhet som idag bedrivs där flyttar från och med höstterminen in i högstadiets byggnader.

- Jag tror det blir bra med den här tillfälliga lösningen. Bjurbäcksskolan har fina och ljusa lokaler. Jag ser även fram emot flytten till Röda skolan eftersom all vuxenundervisning då hamnar under samma tak, säger Ulf Nilsson, rektor på Vilhelm Mobergsgymnasiet.

Rektor Magnus Assarsson menar att det blir bra att få in fler vuxna i högstadiebyggnaden.

- Det handlar också om integrering - inte bara åldersmässigt utan mellan olika kulturer - något vi arbetar med mycket i dagens skola, säger Magnus Assarsson, rektor, Bjurbäcksskolan.

Inga kommentarer: