fredag, december 21, 2012

Julbio i Åfors

Nu till helgerna som kommer storsatsar vi på bio i Åfors Folkets hus. Vi har en liten minifestival som vi kallar " Julbio i Åfors" som vi kör under tre dagar med start på Lördag kl 16:00 då vi visar den franska dramakomedin- en oväntad vänskap. 



























Det är en varm film baserad på en verklig händelse och handlar om Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygolycka. Driss är till en början väldigt tveksam till jobbet och Philippes vänner har starka invändningar mot hans val av assistent. Men de två har mycket att lära av varandra. Driss otroliga energi och livsglädje smittar snart av sig på Phillipe och Phillipe lär Driss en hel del om vett och etikett. Tillsammans upptäcker de nya saker i livet och en oväntad och stark vänskap växer fram mellan två individer som på ytan inte verkar ha någonting gemensamt.


























Kl 19:00 visar vi storfilmen Hobbit som inte behöver någon större presentation. Berättelsen om Bilbo Baggers resa för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug är välkänt i Sagan om Ringen temat.

På annandag jul och den 27 december visar vi tre filmer. Samma ordning på filmerna och klockslag gäller de båda dagarna.


























Vi inleder kl 14:00 Med den animerade filmen De fem legenderna som handlar om Världens fem mest osannolika hjältar - Jack Frost, Nordan (även känd som Jultomten), Harry (Påskharen), Tandis (Tandfen) och Sandy (John Blund) som blir tvungna att slå sig ihop för att hindra en uråldrig ond ande kallad Beck (the Boogeyman) från att störta jorden i ett evigt mörker.


























Berättelsen om Pi är nästa film som vi kör kl 16:30. De tär ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Livet på båten blir en kamp för överlevnad och dagar och nätter fyllda av spänning, hopp och förtvivlan. När räddningen till slut kommer är Pi den enda som kan återberätta historien om vad som egentligen hände därute… men frågan är om man någonsin kommer tro honom


























Sen avslutar vi filmfestivalen- Julbio i Åfors kl 19:00 med Jan Troells storfilm om Torgny Segersted, mannen som trotsade Det tredje riket. Filmen heter Dom över död man. Torgny Segerstedt utmanar Tyskland med sina kontroversiella tidningsartiklar och betraktas internationellt som en hjälte. Men den svenska kungen och regeringen fruktar konsekvenser. Fast i ett passionsdrama med två kvinnor, tvingas Segerstedt ta konsekvenserna av sina handlingar både politiskt och privat. När Tredje Riket faller inser han att meningen med hans liv är borta och att bara döden återstår.

Varje filmbiljett kostar 80;- och man kan vinna en biobiljett till våra kommande filmvisningar på sin biljett eftersom vi drar en sådan efter varje filmvisning. Vi hoppas på stor publikströmming på de olika filmerna och hälsar alla välkomna till Åfors Folkets hus.

Inga kommentarer: