tisdag, december 25, 2012

Julaftons stämning

Jag tillhör dem som jobbar i yrken som inte har stängt under storhelger. Därför måste någon jobba även under julhelgen och i år har den äran fallit på min lott. Men eftersom man vet om detta och förlikar sig med det så går det bra att jobba även på julhelgen även om jag fått jobba hela julen. Började den 23:de klockan 22 till julaftons morgonen kl 7.30, fortsatte på julaftonskvällen kl 22 och går på mitt välfärdspass i kväll för tredje natten i rad.

Men trots det har jag hunnit fira julen på bästa sätt. Julaftonen tillbringades i Åfors hos mor, far, broder och så våra två hundar, Rambo och Tornado. Det blev som vanligt en trevlig julfirande med god mat och lite julklappsutdelning. Även på jobbet hann vi med lite mysig julfirande som syns på några av bilderna här nedan.

Många som arbetar inom t ex industrin har arbetat in dessa dagar och är långlediga under jul och nyårshelgen. Men som jag nämnde i början måsta vissa samhällsfunktioner fungera även om det är helger och man kan inte bara stänga dem hur som helst. Jag tänker på vårdinrättningar som sjukhus, äldreomsorgen och hemtjänst, polisen, brandkåren, affärsbiträden, alla de som har jouren på ett eller annat sätt och många andra som gör en samhällsinsats under jul och nyår. Det är inte alltid man tänker på dessa människor som arbetar under jul och nyårshelgerna men de är värda all uppskattning man tänkas kan. Utan dessa skulle samhället snabbt kollapsa och det tror jag inte alla medborgare är medvetna om, i allafall inte de första de tänker på.

Jag hoppas verkligen att alla får uppleva en trevlig julhelg utan misshandel, fylla och andra otrevligheter. Julen ska vara en fridens högtid, men som vi vet så är det inte alla som får uppleva detta. Det är hemskt tycker jag och jag lider med de som råkar illa ut såväl på julafton som årets övriga dagar. Sen tänker man på de som inte har någon att fira julen med och som sitter ensamma hemma i stugan. En del har själv valt att ha det så andra är påtvingade ensamheten. Det är de sistnämnda som man skänker en tanke en helg som denna.

Nattlig Julstämning i Ekebo

Glögg är ett måste under julen, Här väntar vi på att få
avnjuta denna goda juldryck.
På bilden min far Kire Grozdanovski

Julmat

Nu har vi jul här i vårt hus i Åfors

Godis, Glögg och apelsiner på Ekebo.

2 kommentarer:

Lasse Strömberg sa...

Du är värd all uppskattning Nicke. Det tror jag också du får av dem som är beroende av sådana välfärdsarbetare som du. Även jag har jobbat på julen, men det var länge sedan.
Låt oss skänka en tacksamhetens tanke till alla dem som måste, kanske mot sin vilja, jobba i sina viktiga jobb under julhelgen. De är fler än vi förstår.

Nicke Grozdanovski sa...

Tack detsamma Lasse. Jodå, visst känner man den uppskattningen och den är guld värd. Det stärker ens energi så att man har lusten att jobba vidare.