fredag, december 14, 2012

En skam för Sverige

I går fick vi morgonpigga avnjuta av SVT´:s luciamorgon som var som vanligt en vacker och stämningsfull arrangemang. Tyvärr var inte alla lika glada som jag eftersom Lucia var en mörkhyad tjej och det förekom inslag av rapmusik från unga killar med utländsk bakgrund. Den främlingsfientliga sajten Avpixlat som är Sverigedemokraternas "husorgan" gick i taket med anledning av detta. De kallade det hela för en provokation från SVT:s sida att man hade en "mångkulturell lucia och rap på Rinkebysvenska". Där sken det rasistiska fula bruna smörjan igenom. De gör allt för att dölja det men de lyckas inte så bra.

Avpixlat och de rasistiska anhangen är en skam för Sverige. Att ge sig på en mörkhyad tjej som bara är 14 år bara för hennes färg på skinnet är inget annat än ren och skär rasism och sådant hör inte hemma i ett samhälle och ska bekämpas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

För egen del reagerade jag på rapmusiken som jag inte tycker hade där att göra. Det hade jag gjort om det var Petter eller vem som helst som sjöng. Det kan ju inte vara så att man måste tycka nåt är 100 % bra och annars är man främlingsfientlig. Mot den bakgrunden är du själv som avpixlat fast spegelvänd.

Nicke Grozdanovski sa...

Det är skillnad på att inte gilla saker och att spy galla över att man råkade bli provocerad av en mörkhyad tjej eller att någon rapade på Rinkebysvenska. Det är då de rasistiska smörjan lyser igenom.