tisdag, december 11, 2012

Fortsatt Klass 2 varning

Det råder fortfarande klass 2 varning för Kalmar län nu på morgonen. Vi i Emmaboda har inte känt av ovädret än, däremot så har Öland och Östersjökusten fått sig en dos av ovädret. Vi fick vår släng av snö natten mot måndagen.

Bilden nedan är tagen i går eftermiddag och visar Centrumtorget i Emmaboda och den visar den stora snömängden som har kommit.Snön påverkar kommunikationerna Tågtrafiken mellan Oskarshamn och Berga har ställts in. Samtidigt har turtätheten på Stångådalsbanan mellan Hultsfred och Kalmar dragits ner. Samma sak gäller på Kust till kust-banan mellan Kalmar och Alvesta, enligt Trafikverket. Skolskjutsar inställda i Mörbylånga kommun.

För dagens varning som utfärdades kl 05:29  gäller följande:
Ihållande snöfall som under dagen kan ge 5-15 cm, lokalt ca 30 cm i samband med kraftigare stråk med snöbyar. Frisk nordlig vind med risk för drivbildning. Snöfallet mattas av natten till onsdag.

Klass 2 varning innebär en väderutveckling som väntas kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner. Allmänheten uppmanas att följa upp ny information på Internet, radio eller TV.

Inga kommentarer: