fredag, december 09, 2011

Viktigt seger mot Tillbega

Det var inget vidare bandyväder när Hammarby i kväll mötte Tillberga på Zinkensdamm. Vädret var för varmt, för blåsigt och för vått. Det regnade knappast intensivt, men tillräckligt för att isen skulle bli sträv och knottrig efter bara några minuter i första halvlek och kanske en kvart i andra. Luftspel i snålblåsten blev svaret och Hammarby var klart duktigare på detta slags spel, särskilt i backlinjen, och det var nog en avgörande faktor för utgången av matchen.

För det blev seger med 4-1 efter 2-1 i paus. Det började redan efter två minuter då Bajen får en straff som Stefan Erixon förvaltar på bästa sätt. Hammarby var det bättre laget och förde matchen under stora delar av de 90 minuterarna. Tillberga hade svårt att hänga med men trots det stretade Västeråslaget på bra. Det gav frukt i den 22 minuten då Jonas Lindqvist gjorde 1-1 efter en fin passning av brodern Rasmus. Men Tillbergaglädjen hann knappt ebba ut förrän Hammarby återigen tog ledningen. Klas Nordström tog vara på en målvaktsretur och pangade säkert in 2-1. Hammarbyspelet gick därefter en smula i stå. Man hade fortsatt stort bollinnehav, men skapade inga chanser att tala om. Men som sagt var det väldigt svårspelat denna kväll.

Andra halvlek bjöd på en fin inledning för Hammarby som skapade några chanser att öka på sin ledning men den rätta skärpan framför mål fanns inte. Inte ens på straff i den 60 minuten lyckades man göra 3-1. Strax innan hade domaren viftat bort ett Bajenmål för offside. I 65 minuten får Klas Nordström en dubbelchans som är ytterst nära att bli till hans andra mål. I anfallet efter väljer Ulf Einarsson att satsa på en lång raid. Han lyckas ta sig igenom hela Tillbergas mittfält och försvar och slår in en perfekt passning från höger till en väntande Richard Koch, som lugnt kan sätta 3-1 till Hammarby. Resten av matchen blir mer fysisk och spelare blir utvisade i parti och minut. Men ingen av lagen förmår utnyttja det hårdare spelet förrän David Pizzoni Elfving gör i den 90 minuten 4-1 på hörna och en viktig och skön Bajenseger är ett faktum.