fredag, december 02, 2011

Anhöriga hyllar hemtjänsten

I dagens Östran kan man läsa om en skrivelse som anhöriga till en nyligen avliden man i en by utanför Emmaboda skickat till kommunen. Tyvärr finns inte artikeln på Östrans hemsida vilket jag tycker det är synd för den är värd att spridas.

I skrivelsen står det att de anhöriga vill uppmärksamma kommunstyrelsen på att de har en fantastisk personal inom hemtjänsten och andra verksamma inom detta område som kommunen ska vara rädda om. Det står vidare "De har visat både sympati och mänsklig värme vilket vi och våra föräldrar under sin levnad uppskattade mycket".

Det står vidare att de under många år haft personal från kommunens hemtjänst och sjuksköterskor till sina föräldrar som av egen önskan har velat bo kvar hemma under resten av sina liv. Båda har under sin levnad uppskattat och tyckt de har fått en mycket bra vård och sett fram emot de stunder personalen varit där. För barnens del har de behövt bekymrat sig utan varit trygga i att personalen hela tiden fattat rätt beslut för deras föräldrars bästa och de vill uttrycka sin tacksamhet för all god vård som är en motpol till de senaste tidens skriverier om vanvårdade äldre runt om i landet.

De tre barnen till det äldre paret skriver att "Bättre och mer serviceinriktad personal än den ni har i dessa verksamheter får ni leta efter." De uppmanar Kommunstyrelsen att köpa en julblomma till personalen för att visa sin uppskattning.

Inga kommentarer: