onsdag, december 14, 2011

Oavgjort storstadsmöte

När Gais och Bajen möts brukar det handla om fotboll men nu var det de båda bandylagen som möttes i kväll för första gången. Tyvärr bjöd inte vädret på någon bra bandyupplevelse med 6 grader varmt och mycket blåsigt och spelet blev därefter med luftbandy med en vind som gjorde vad den ville med bollen. Men första halvleken började bra i alla fall med ett högt tempo. Hammarby inledde matchen med ett anfall på högersidan som höll på att sluta i ett ledningsmål redan efter 25 sekunder. Istället var det hemmalaget som redan i andra minuten kunde ta ledningen genom Magnus Muhrén, som lyckades peta in bollen i en kaotisk situation framför Patrik Hedberg. Lagen byter efter hemmalagets ledningsmål halvchanser med varandra, fast Bajen har överlägset mest boll. I 13 minuten får Bajen sin första hörna. Stefan Erixon får på en bra träff, det blir ganska många bra träffar på Bajens sammanlagt åtta hörnor (mot fem för GAIS), men ingen slinker in direkt i mål. På denna första hörna blir det i alla händelser en retur som Johan Östblom påpassligt kan skjuta i mål, 1-1. Omedelbart efter Hammarbys kvittering är Muhrén nära att sätta en boll i Hedbergs högra kryss. Efter detta försämrades matchbilden avsevärt och det händer inte så mycket under resten av första halvlek. 1-1 står sig till paus.

Andra halvlek får ett liknande förlopp. Isen är riktigt blöt från början och av det skälet knappast medger ett bra isspel. Det blir svårspelat och chanslyrorna präglar återigen spelet. Hammarby har dock ett större tryck ända från början av andra halvlek och skapar ett par farliga lägen utan att sätta bollen i mål. Som ofta sker med sådana spelbilder får det pressade laget en chans. denna gång en helt rätt dömd straff. Eric Claesson kan i den 53 minuten sätta den perfekt intill Patrik Hedbergs högra stolpe. Surt för Bajen som dock inte hänger läpp för det utan det dröjer inte länge innan kvitteringen sitter. Efter ett bra skott från Klas Nordström som målvakten släpper en retur och den tar Richard Koch hand om på bästa sätt och bollen går i mål till 2-2. Lyrbandyn fortsätter under resten av matchen och Hammarby har under dessa besvärliga förhållanden ett något större spelövertag och den 87 minuten har David Pizzoni-Elfving ett hörnskott i stolpen så att det ekar över Heden. Bara minuten efter skjuter Patrik Nilsson ett rungande skott strax utanför GAIS-målvaktens vänstra kryss. Det är de sista som händer i matchen som alltså slutar 2-2.