tisdag, december 06, 2011

Delad pinne i Bollnäs

Hammarby mötte i kväll Bollnäs på bortaplan i en repris på 2010 års SM-final där Bajen tog sitt första SM-guld i bandy. Vädret var betydligt bättre denna kväll än vad som var fallet den där underbara snöoväderfinalen i mars 2010. Förhållandena ikväll var i det närmaste optimala, med ett par minusgrader samt uppehåll. Matchen blev som väntat en jämn och spännande bandymatch där båda lagen bjöd publiken på bra spel och matchen slutade helt rättvist 4-4. Men Bajen hade Bollnäs i brygga när man vände ett 2-1 underläge i mitten av första halvlek till ledning i början av andra halvlek med 2-4. Men Bollnäs kom tillbaka efter att ha tagit en Time out direkt efter 2-4 målet och både reducerade och kvitterade till slutresultatet 4-4-

Men vi tar det från början med en Bollnäshörna i den 10 minuten. Andreas Westh klev fram och fick på en halvbra träff, men tyvärr tillräckligt bra för att den skulle leta sig in bakom den grönvita muren, 1-0 till hemmalaget således. Fem minuter senare nådde ett lyft Rickard Koch, som i sin tur fick in bollen till en fristående Klas Nordström som enkelt kunde stöta in bollen bakom Timo Oksanen i Bollnäsmålet. I den 23 minuten tilldömdes Bollnäs ett straffslag som slogs av den hårdskjutande finländare Juho Liukkonen och trots att han inte fick någon jätteträff var det ändå tillräckligt hårt för att bollen lite turligt skulle smita in mellan benen på Hedberg.

Ett tufft mål att åka på då det ändå kändes som att man hade kontroll på Bollnäs offensiv. Bajens replik skulle dock komma snabbt. Även denna gång var det ett riktigt snyggt anfall där firma Östblom och bröderna Einarsson kombinerade från egen planhalva. Bollen letade sig till slut fram till en fristående Ulf, som från sin position inne i straffområdet distinkt tryckte upp 2-2 i nättaket. Bara minuterna senare var det dags för Stefan Erixon att kliva in i handlingarna då han med ett perfekt placerat hörnskott sköt Bajen till en 3-2 ledning, ett resultat som stod sig halvleken ut.

Tre minuter in i andra halvlek ökade Richard Koch på Bajens ledning till 2-4. Efter hemmalagets Time out direkt efter målet fick Bollnäs fart återigen under skridskorna och reduceringen 3-4 lät inte vänta på sig. Den kom i den 52 minuten då Markus Ståhl lite väl enkelt fått åka igenom ett passivt Bajenförsvar och lägga in reduceringen. I den 60 minuten var Bollnäs i kapp efter Ville Aaltonens kvitterade på ett frislag strax utanför straffområdet. Även det målet kan nog tillskrivas ett passivt Bajen, som lät Aaltonen stå och sikta in sig alldeles för länge. Det blev kvällens sista mål och även om Bajen tappade en tvåmålsledning så är nog resultatet 4-4 rättvist sett hur matchbilden såg ut under 90 minuter spel. Den sista halvtimmen böljade spelet en hel del fram och åter och båda lagen fick några chanser men samtidigt visade båda lagen prov på stabilt försvarsspel.

Härnäst väntar Tillberga hemma på Zinken och den matchen spelas den 9 december.