måndag, december 26, 2011

Annandagsbandy

Festen kom av sig när det äntligen blev annandagsderby på Heden i Göteborg. I allafall för alla GAISare som hittat dit, däremot var det fest på bortasektionen bland alla Kungälvsupporters. Detta med anledning av att Kungälv slog GAIS med hela 1-6 efter 0-2 i paus. Bortalaget hade en sådan där magisk eftermiddag där allt stämde. Ett stenhårt ogenomträngligt försvar och ett effektivt anfallspel gav inte GAIS någon möjlighet. Målen trillade in med jämna mellanrum bakom en förtvivlad GAIS målvakt. Hemmalagets mål kom först i den 83 minuten vid ställningen 0-6. Mattias Johansson gjorde två mål för Kungälv.

Gais hemsida
Kungälvs hemsida
Matchfakta

Lillebror Tillberga hade inget att hämta mot Storebror Västerås SK när lagen möttes i dagens Västeråsderby. 7-4 slutade matchen efter att VSK lett med 5-2 i paus. Det var alltså i första halvlek som Västerås avgjorde matchen. Redan efter 37 minuter ledde VSK med 5-1. Visserligen arbetade sig Tillberga mer och mer in i matchen och gjorde 6-4 reducering i den 65 minuten. Men närmare än så kom man aldrig. Samtliga sju Västerås mål gjordes av sju olika spelare likaså Tillbergas fyra mål gjordes av fyra olika spelare.

Västerås hemsida
Matchfakta

Efter en jämn första halvlek där resultatet var 1-1 avgjorde Broberg matchen hemma mot Sandviken sista halvtimmen då man gjorde fyra raka mål och vände 1-2 till slutresultatet 5-2.  De tre första av de fyra målen kom inom loppet av 6 minuter mellan 59 och 65 och efter det var Sandviken ett slaget lag. Ted Bergström och Jonas Nygren gjorde två mål för Broberg.

Brobergs hemsida
Sandviken hemsida
Matchfakta

Bollnäs var det starkaste laget i det heta hälsingederbyt mot Edsbyn när lagen möttes i dag i Edsbyn. Efter 1-3 i paus fick Bollnäs en smakstart i andra halvlek då Robin Ehn gjorde 1-4 efter bara en minut spel. Efter det orkade inte Edsbyn resa sig trots 2-4 reducering efter 55 minuter spel. Bollnäs kunde gå i från till en säker 2-7 seger. Ville Aaltonen gjorde 3 mål och Juho Liukkonen gjorde 2 för Bollnäs.

Edsbyns hemsida
Bollnäs hemsida
Matchfakta

I det heta västderbyt mellan Villa och Vänersborg vann bortalaget lite överraskande med 3-4 efter 0-3 i paus. Första halvlek spelade Vänersborg mycket bra och grundlade segern med ett ramstarkt försvar och effektivt anfallspel. Matchavgörande kom i början på andra halvlek när Villa först reducerade till 1-3 efter 46 minuter spel men den glädjen släcktes snabbt av Vänersborg som ökade på till 1-4 bara två minuter senare. Trots att Villa gjorde en bättre andra halvlek så kom man inte närmare än 3-4. Samtliga sju mål i matchen gjordes av sju olika spelare.
Villa hemsida
Vänersborgs hemsida
Matchfakta

Om de föregående matcherna samtliga var av derbykaraktär så kan man knappast säga att Kalix- Vetlanda har någon som helst derbykänsla. Vetlanda ägnade sig åt resande denna julhelg då man avverkade 262 mil tur och retur upp till Kalix. För detta stora möda fick man en pinne med sig hem från Kalix då matchen slutade 4-4. Men det var Kalix som såg ut att behålla  de samtliga två poängen då man i den 56 minuten gjorde 4-0. Men Vetlanda arbetade sig in i matchen och 4-4 kom i den 88 minuten genom Philip Lennartsson. Simon Wiklund gjorde två mål för Kalix.

Kalix hemsida
Vetlanda hemsida
Matchfakta

Inga kommentarer: