lördag, december 19, 2009

Semifinaler- Orrefors överraskade och Gullabo/Gullaboås fick slita

Efter två spännande gruppspel i Allsbocupen var det dags för semifinaler och det var fyra jämna lag som gjorde upp om medaljerna. Det visades sig genom att tre av de fyra medaljmatcherna slutade med förlängning och finalen avgjordes först på straffar. Men vi tar det från början med semifinalerna där Gullabo/Gullaboås ställdes mot Vissefjärda och den andra möttes Lessebo- Orrefors.

Gullabo/Gullaboås var favoriter mot Vissefjärda. Laget hade imponerat på förmiddagen och Vissefjärda hade nyss nått semifinalen i grupp B efter att ha slagit Johansfors med 1-0 i sista matchen. Men det blev en spännande semifinal där Vissefjärda stod upp väldigt bra och gav Gullabo/Gullaboås en riktig match. G/G tog ledningen programenligt och då trodde man till mans att matchen var avgjord. Men Vissefjärda ville annat och lyckades kvittera och ta matchen till en överraskande förlängning. Men där tog det mindre än i minut innan Joel Håkansson skickade G/G till finalen. Men Vissefjärda ska ha all heder till insatsen och detta med tanke på att de bara en halvtimme innan mött Johansfors i den avgörande matchen i grupp B. Men sett till det stora hela var G/G det bästa laget och gick rättvist till final

I den andra semifinalen var Lessebo knappa favoriter mot Orrefors. Dels som gruppsegrare och dels att Orrefors haft det lite besvärligt att ta sig vidare. Men det var Orrefors som stod för taktpinnen från första början och gjorde sin bästa match under turneringen. Man tog också ledningen i matchen och innan dess så räddade Orrefors duktige målvakt en straff som Lessebo tilldömdes. Lessebo försöker på slutet kvittera men Orrefors avgör definitivt på en kontring då man gör 2-0 och går därmed till final.

Inga kommentarer: