fredag, december 18, 2009

Allsbocupen- Grupp A- Emmaboda IS, turneringens favoritfall

Allsbocupen som avgjordes i lördags inleddes med grupp A som på pappret såg väldigt svårtitppad ut. Det blev också rafflande uppgörelse som avgjordes i sista matchen om vilka lag som skulle gå till semifinal.

Gullabo/Gullaboås visade redan från början att man var här för att göra något stort. Deras premiärmatch blev en underhållande match mot titelförsvararna Emmaboda som slutade 1-1. Sedan mötte man fjolårs finalisterna Orrefors där Gullabo/Gullaboås imponerade stort och vann helt rättvist med hela 4-1. Där lade man grunden till avancemanget för sen blev det vinster över Skruv (5-0) och i en tät och jämn match slog man Lindås Långasjö med 3-2 och vann gruppen med sju poäng.

Kampen om andraplatsen var tuff även om det till slut fyra poäng som skiljde lag 2 till lag 3. Det var först i sista matchen som Orrefors definitivt tog sig till semifinal. Detta efter att i en häftig match besegrade Lindås Långasjö med 6-5. Hade Lindås/Långasjö vunnit matchen så hade de tagit sig till semifinal. Lagen växlade ledning under hela matchen men som sagt var blev det Orrefors som drog det längsta strået. Orrefors inledde hela cupen med att möta Skruv och det tog endast två sekunder för de att ta ledningen då man sköt indirekt mål på avsparken. Efter det så körde Orrefors över Skruv och vann med klara 7-1. En mycket viktig match var reprisen av fjolårets final när Orrefors mötte Emmaboda. För ett år sen vann Emmaboda finalen med 4-1 men i lördags fick Orrefors sin revansch när man vann med 3-2 efter en spännande och dramatisk match.

Emmaboda inledde med två oavgjorda matcher (Gullabo/Gullaboås 1-1, Lindås Långasjö 2-2) och var tvungna att vinna över Orrefors i den tredje matchen. Men som bekant förlorade man med 2-3 och därmed var fjolårssegrarna borta från slutspel. En liten besvikelse men det visar att grupp A var ett riktig getingbo. Det hjälpte inte att man i avslutningsmatchen slog Skruv med 5-2.

Även Lindås Långasjö var nära avancemang. Seger över Orrefors i sista matchen hade räckt för semifinal. Men som bekant förlorade Lindås Långasjö matchen med 5-6. Man gjorde även en bra match mot Gullabo/Gullaboås och var nära att ta poäng men det blev ytterligare en udda målsförlust med 2-3. I den prestigefyllda derbyt mot Emmaboda som slutade 2-2 var man nära seger då man ledde med 2-0 långt in i matchen. Men Emmaboda hämtade in försprånget till 2-2. De berömda små marginalerna var emot Lindås/Långasjö i årets Allsbocup

Skruv blev som väntat sist i gruppen och hade inte mycket att säga till om. Fyra förluster blev det i årets Allsbocup och tre av matcherna slutade med stora förlustsiffror. Orrefors 1-7, Gullabo/Gullaboås 0-5 och Emmaboda 2-5. Den enda matchen man var nära att ta poäng i var mot Lindås/Långasjö där man faktiskt tog ledningen med 1-0 men tyvärr för Skruvs del vände Lindås/Långasjö till en 1-2 förlust för Skruv.

Grupp A
Orrefors IF - Skruvs IF
7-1
Gullabo/Gullaboås - Emmaboda IS 1-1

Lindås/Långasjö - Skruvs IF 2-1
Gullabo/Gullaboås - Orrefors IF 4-1

Emmaboda IS - Lindås/Långasjö 2-2
Skruvs IF - Gullabo/Gullaboås 0-5

Orrefors IF - Emmaboda IS 3-2
Lindås/Långasjö - Gullabo/Gullaboås 2-3

Emmaboda IS - Skruvs IF 5-2
Orrefors IF - Lindås/Långasjö 6-5

Tabell
Gullabo/Gullaboås 4 3 1 0 13-4 10p
Orrefors IF 4 3 0 1 17-12 9p
--------------------------------------
Emmaboda IS 4 1 2 1 10-8 5p
Lindås BK / Långasjö GoIF 4 1 1 2 11-12 4p
Skruvs IF 4 0 0 4 4-19 0p

Inga kommentarer: