tisdag, december 01, 2009

Satsning på heltid i Emmaboda kommun

I går klubbades budgeten för 2010 på fullmäktige här i Emmaboda kommun. En av två stora stöttepelarna mellan oss vänsterpartister och socialdemokrater som ingår i majoriteten och den borgerliga oppositionen var vår satsning på att erbjuda våra kommunanställda heltid. Vi har fått nästan två miljoner extra att fördela och då tyckte vi i majoriteten att det är läge för en satsning för heltidslönerna. Men alliansen sa nej och ville satsa de pengarna på resultatet som i sin tur skulle gå till finansieringen av renoveringen av Bjurbäcksskolan och Lindås skola.

Jag är stolt att vi från majoritetens sida nu konkret kan visa vår ambition för rätten till heltid för vår duktiga personal som till stora delar är kvinnor. Jag som arbetar inom äldreomsorgen vet att denna satsning är välkommet bland mina arbetskamrater och säkerligen bland övrig personal också. Nu räcker ca två miljoner inte på långa vägar men vi visar ändå med gårdagens beslut vår politiska vilja och inriktning i denna viktiga fråga, Alla vill inte ha heltid men alla ska ha möjlighet att erbjudas det. Det är de som är det viktigaste budskapet från oss vänsterpartister och socialdemokrater.

1 kommentar:

Mats sa...

Erbjud de som vill till exempel 10%i ökad arbetstid i ett första steg.
I Tingsryd har vi möjlighet att varje år önska ökad arbetstid. Jag gick själv från 80 till 90 % år.
Skyndar vi långsamt så är det lättare att skapa sysselsättning för den ökade arbetstiden. Det går ju att kombinera två olika uppgifter till exempel, man kan inte begära att få ökningen på sin ordinarie arbetsplats i första skedet.
Bra initiativ i alla fall.