tisdag, mars 17, 2009

Tro inte på sagomännen Borg och Reinfeldt

Enligt en SIFO mätning som kom i helgen har moderaterna ett stöd på 31 procent av väljarna, det högsta på 12 år. Det är en ofattbar siffra med tanke på hur det är ställt i samhället med finanskriser, varsel, arbetslöshet och försämrade försäkringar och välfärd. Ändå kan högern skörda framgångar ute bland vanligt folk.

Samtidigt som Anders Borg och Fredrik Reinfeldt framstår som så söta och oskyldiga lamm med sin retoriska framtoning där de slår på de höga direktör bonusarna som har varit aktuella på sistone. Man har dessutom utgett sig vara kollektivavtalens försvarare fast man gör inte mycket för den kampen på EU-nivå. Man säger en sak hemma och gör helt en annat borta.


Något som svenska folket tycks ha glömt är att det är på moderaternas initiativ som jättelika skattesänkningar till rika och välmående har genomförts sedan valet.

Det är på moderaternas initiativ som pensionärerna straffbeskattas och betalar väsentligt högre skatt på sin pension än vad en löntagare gör på sin lön.

Det är på moderaternas initiativ som arbetslöshetsförsäkringen håller på att läggas i ruiner i takt med att arbetslösa på grund av högre avgifter och lägre ersättning tvingats lämna den.

Det är på moderaternas initiativ som den aktiva arbetsmarknadspolitiken har skrotats och kollektivavtalsmodellen försvagats av Sven-Otto Littorin.

Det är på moderaternas initiativ som sjuka har fått sin ersättning sänkt och de obehagliga misstänkliggöranden som drabbar samhällets mest utsatta har initierats av - just det, moderaten Cristina Husmark Pehrsson.

Glömt är att moderaterna var en av pådrivarna för FRA-lagen

Slutligen är det ju moderaterna som bestämmer i regeringen och det märks genom att stödpartierna inte skördar några framgångar alls i opinionen.

På något sätt lyckas moderaterna på ett skickligt sätt ta bort fokus från dessa frågor och ställa sig på barrikaderna för en annan politik som de egentligen inte står för. Vi i oppositionen måste klä av dessa moderater deras nya falska förklädnad så att alla faktiskt kan se att moderaterna egentligen är helt nakna och utan kläder.

Därför är det dags publicera en dikt som är skriven av den tyvärr bortgångne poeten, författaren och skådespelaren Kent Andersson från Göteborg och som heter "Tro inte på sagorna"



Tro inte på sagorna man läst för att söva dig

den farligt falska trygghet dom ger
är alltför lätt att beröva dig

Fäst dig inte vid leendet hos den som står över dig
leendet slocknar som stjärnfall den dag
när han inte längre behöver dig

Lita inte på löfterna man ger för att snärja dig
löften blir till vapen som vändes mot dig den dag
då du inte längre kan värja dig

Tro inte på sagorna man har läst för att söva dig
ödsligt ska dom eka dom tomma orden
den dag då dom inte längre kan snärja dig.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Det är svårt att komma ifrån att oppositionen inte fungerar något vidare. Detta handlar inte om "Mona" som person, men att den politik som hennes grupp står för visserligen inte håller men ändå lik förbannat skall gälla som den officella oppositionspolitiken. Det räcker inte med att regeringen är kass om oppositionen är det också, då kan ju lika gärna regeringen sitta kvar, antar jag en del tycker. Den opposition som drivs nu är ett svek mot de människor som oppositionen påstår sig vilja hjälpa.

Nicke Grozdanovski sa...

För en gång skull håller jag inte med dig Björn. Jag tycker nog att vi i oppositionen gör vad vi kan för att få ut vårt budskap. Problemet är att vi inte når ut som vi borde eftersom tidningarna är så högerdominerade och inte alltid tar med våra artiklar. Dessutom är det högern som sätter dagordningen i debatten.

Jag tycker vi bedriver en politik som gynnar våra väljargrupper och vi ska vinna valet nästa år