tisdag, mars 10, 2009

Bloggen fyller 3 år


Fredagen den 10 mars 2006 startade jag denna blogg, inspirerad och mycket hjälpt av Tomas Jonsson som med sitt tålamod svarade på mina frågor och visade hur jag skulle gå tillväga. Det är i dag tre år sedan och då visste jag inte riktigt vad jag ville med denna plattform som bloggen innebar. Visste bara att jag ville skriva om politik inför det då kommande valet 2006 och Hammarbys framfart i den allsvenska säsongen 2006. På den tiden ägde jag ingen kamera men tanken på fotografier på denna blogg fanns redan då. Kameran fick jag i julklapp samma år av min broder och det tackar jag för. Därför blev det bilder från och med julhelgen 2006.

Bloggen i dag tre år senare är precis som jag vill ha den. Det började med detta:

"Jag är en 33 årig socialist och sportfåne. Passionen är partiet och Bajen, Kan de bli bättre? Nej Knappast. :-) Jag blev medlem i vänsterpartiet 1993 och har inte ångrat sen dess. Har verkligen hittat rätt på den politiska skalan. Min vision om allas lika värde oavsett kön, klass, ras, sexuell läggning, religion (i de sistnämnda så länge man inte skadar andra o sig själv ) är de som driver mig i min politiska gärning men även vardag. Kan inte förstå hur man etniskt kan döma andra människor. Ingen har moraliskt rätt att göra de och ändå sker de. Det är detta jag vill motverka och det är därför jag är socialist.

Socialismen är den ideologi som sätter människan i främsta rummet. Vi ser att jorden är oss till låns som vi måste värna om till kommande generationer. Vi ser de problem och förttryck som sker mot den svagare i vårt samhälle, allt i från de fattiga i tredje världen till våra egna t ex. av sjukdom eller skador förhindrade att jobba. Vi måste ha ett starkt och tryggt försäkringsystem och absolut ha en stark välfärd samhälle.Det är därför (v)alet inte är svårt i september."

Sen detta första blogginlägg har det blivit sammanlagt 2 238 inlägg på denna blogg som uppdateras varje dag med artiklar eller bilder. Jag har absolut ingen tanke på att trappa av bloggandet utan kommer att fortsätta så länge jag tycker det är kul och värt att ge denna blogg den tid som den kräver.


Bloggens inriktning politik, sport och olika bilder kommer att fortsätta även i framtiden. Det känns bra att ha en plats i cyberrymden där man kan ventilera sina åsikter och skriva det man har på hjärtat och som alla människor kan läsa.

För mig personligen är bloggen en uppslagsbok eller en dagbok där jag kan gå tillbaka och läsa och se vad som var aktuellt då vid ett specifikt datum. T ex vet jag att exakt i dag för ett år sedan tog jag kort på dessa vackra blåsippor vid Ekeboryd.

För exakt två år sedan var jag på vänsterpartiets årskonferens i Nybro där denna bild togs av Alice Åström som talade på vår årskonferens.Till sist vill jag tacka alla som besöker bloggen, alla som kommenterar och ger mig feedback av både positiv och negativ art. Ett särslikt stort tack Tomas Jonsson som jag nämnt tidigare var den som inspirerade mig att starta en blogg och dessutom hjälpte mig när jag behövde hjälp. Det är värdefullt och trevligt att få kommentarer utifrån, för ibland blir man ju lite hemmablind och ser inte ev. fel. Med detta vill jag Gratta denna Blogg "Socialist och Bajare" på tre års dagen.

4 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Grattis på födelsedagen och god fortsättning på bloggandet!

Nicke Grozdanovski sa...

tack ska du ha Björn :-)

Anonym sa...

Grattis till boggfödelsedagen.

Nicke Grozdanovski sa...

Tack för gratulationen Lasse :-)