måndag, mars 02, 2009

Järnmännen spände musklerna

Hammarby fick en mycket dåligt start på första bandy kvartsfinalen hemma mot Sandviken. Redan efter 1 minut slog Magnus Muhrén till när han sköt bollen i mål efter en hörna. Sen fortsatte mardrömmen för Hammarby under resten av första halvlek där inget stämmde för Bajen och allt för SAIK. Målet trillade in i jämn takt och redan efter 21 minuter stod det 0-4 på resultatstavlan sedan Daniel Mossberg för honom underbara kväll började när han gör 0-2 i den 13 minuten. Hammarby försökte visserligen men fastnade gång på gång i Sandvikens tunga och välsynkade försvar. När sedan Hammarbys försvar var i ruiner så var matchen i praktiken redan avgjord i paus. Sen ökade Daniel Berlin i den 20 minuten på till 0-3 och som lök på laxen kom så även 0-4 bara minuten senare genom den finske landslagsmannen Mikko Aarni. I paus var ställningen 1-5 sedan Hammarby reducerat strax innan på straff genom David Karlsson och Hammarby greppade sista halmstrået.

Efter att Sandviken gjorde 1-6 efter 56 minuter på tre genom Magnus Muhrén gjorde Hammarby tre snabba mål på tre minuter och det blev plötsligt match igen med halvtimmen kvar att spela. Målskyttar blev Johan Östblom, David Karlsson och Stefan Erixon. Hammarby hade dessutom bud på flera mål och spelade väldigt bra och SAIK kom undan med blotta förskräckelsen . Men matchen avgjordes definitivt när Daniel Mossberg gjorde 4-7 i den 77 minuten. I anfallet före skulle Bajen ha haft en straff då David Pizzone Elfving blir nerdragen i straffområdet men domaren valde helt felaktigt att fria och så istället för en möjlig 5-6 på straff gör Daniel Mossberg 4-7- Efter den situationen blev det palaver på grund av den uteblivna straffen bland Bajenspelarna och Hammarbys tränare Stefan "lillis" Jonsson blev av domaren uppvisad upp på läktaren. Sen tappade Hammarby fokuseringen på matchen och det utnyttjade SAIK genom att göra ytterligare tre mål innan slutsignalen ljöd över Zinkensdamm och det stod 4-10 på resultattavlan.

Efter gårdagens förlust så är Hammarby i en stor brygga. Nu krävs det två raka segrar på Jernvallen om Bajen ska överleva kvartsfinalen. Men i det stora hela och sett över hela matchen vinner Sandviken rättvist. Man var på tårna direkt och att hamna i 0-5 underläge mot SAIK gör det inte lättare att vinna matchen. Men Hammarby visade ändå att man inte ger upp i första taget och var alltså så nära att komma i fatt. Bandy är en märklig sport där en match kan tvärvända på några minuter. Tyvärr blev den uteblivna straffen där David Pizzone Elfing drogs ner ,eller som vissa säger filmade, i straffområdet helt matchavgörande då SAIK ökade på till 4-7 i anfallet efter.

Än ska man inte räkna ut Bajen men det kommer bli svårt att vända detta. Man har inte råd att inte vara fokuserade på uppgiften på isen som Hammarby var i början av matchen. Men vi har slagit Sandviken på Jernvallen förut och vi får hoppas att vi till en början vinner matchen i morgon för att tvinga fram en avgörande match på torsdag.