torsdag, juli 10, 2008

Ett "sensationell" utspel

I tisdags kom Miljöpartiet och Socialdemokraterna överens om att riva upp den nyligen antagna FRA-lagen och tillsätta en utredning i denna fråga om det blir maktskifte 2010. Ska bli väldigt spännande och se vad dessa partier gör när Vänsterpartiets motion om att helt skrota FRA lagen ska behandlas.

I dag kom ytterligare ett utspel från dessa två partier och det är av det mest "sensationella" slaget. Båda partierna vägrar samarbeta eller ingå någon uppgörelse med Sverigedemokraterna nu och även efter valet. Jag har läst utspelet och säger bara.:

- Jaha vad bra, då vet vi det de vi redan visste innan utspelet.

För ärligt talat är det väl ingen som trott något annat. Hade de varit tvärtom att man har kunnat tänka sig samarbeta med (sd) så hade det varit av mer de uppseendeväckande slaget och det hade varit berättigad med en debattartikel. Eller är dessa två partier så betuttade i maktens sötma att man har varit osäker på var de står innan att man måste manifestera om detta.

Det är stor risk att Sverigdemokraterna når riksdagen efter valet 2010 och vi som har andra människovärderingar ska stå upp för vår alternativa politik, båda i artiklar, i det politiska arbetat och bland människor. Det är på så sätt vi bekämpar främlingsfientligheten och sverigedemokraternas rädsla för det annorlunda. Men man skjuter sig själv i foten genom att ha sådana här utspel som Mona Sahlin (s) och Miljöpartiets båda språkrör Maria Wetterstrand och Peter Eriksson skrivit ihop. För det är Sverigedemokraterna som tjänar på utspelet och får oförtjänt uppmärksamhet som de säkert tackar och ta emot. Nu kan de återigen spela på den där "tycka synd om " mentaliteten för att ytterligare få sympatisörer och väljare.

Nej hela utspelet doftar panik eftersom (sd) har gått upp i opinionsmätningarna och nuddar 4% spärren. Jag är glad att Vänsterpartiet inte deltar i denna panikrusning. Vi är trygga med vår politik som är motsatsen till vad Sverigedemokraterna står för och med hjälp vårt politik tillsammans med andra antirasistiska krafter som t ex. (s) och (mp) ska vi se till att sverigedemokraterna i nästa val inte får det stöd som krävs för att ta sig in till riksdagen.

Inga kommentarer: