torsdag, juli 24, 2008

Bajen malde ner Valsta

Hammarby är klara för semifinal i Svenskan cupen efter 4-0 segern i kvällens kvartsfinal borta mot Valsta Syrianska. Matchen som spelades på Midgårdsvallen i Märsta var dock jämn i första halvlek där Divison 1 klubben stretade emot bra och skapade en del farliga lägen inspirerade av att spela årets match. Det är inte varje dag Bajen kommer till Märsta. Hammarby hade svårt att skapa några möjligheter under matchens inledning. Kanske var man tyngda av det stora favoritskapet man hade inför matchen. Men i takt med att matchen fortgick kom Hammarby mer och mer in i matchen. Det kändes som om första målet skulle vara väldigt avgörande för matchen och det blev så. Hammarbys sommarnyförvärv Nathan Paulse från Sydafrika fick inleda målskyttet i sista minuten av första halvlek. Han rullade in bollen snyggt efter ett fint inlägg av Erkan Zengin.

Om första halvleken var relativt jämn så var det ingen snack i andra. Hammarby fick ordning på spelet och spelade ut Valsta Syrianska efter noter. Redan i den 48 minuten kom 2-0 och det blev det omvända från 1-0 målet. Erkan Zengin blev målskytt framspelad av Paulse. Hammarby fortsatte trumma på och det märktes att det var några divisioner som skilde lagen åt även om hemmalaget gjorde så gott de kunde men de mattades efterhand. 3-0 gjorde Haris Laitinen efter ett fint förarbete från Zengin. Hammarbys fjärde mål gjordes av Olof Guterstam som nickar in bollen efter ett inlägg från Emil Johansson i den 79 minuten.

En rättvis Bajen seger till slut och nu är vägen mot cuptiteln vidöppen för Hammarby. I semifinalen tar man emot antingen Elfsborg eller Kalmar FF hemma på Söderstadion. Deras kvartsfinal spelas den 7 augusti. En seger i den semifinalen ger Bajen hemmamatch i finalen som avgörs i september. Hammarby gjorde en fin andra halvlek där man verkligen visade musklerna och inte gav hemmalaget någon möjlighet. Passningspelet funkade bra och publiken fick se fina kombinationer från Bajen spelarna. Hela laget får godkänt men extra plus till de båda nyförvärven Olof Guterstam och Nathan Paulse som båda gjorde sina första mål i den grönvita tröjan. Plus också till Erkan Zengin som gjorde de mesta rätt i kväll.

3125 personer såg matchen och det var tydligen publikrekord på Midgårdsvallen. Medan Hammarby siktar mot titeln så är cupfesten slut för Valsta Syrianska. Man har fram till i kväll slagit ut Örgryte och Häcken från superettan och allsvenska Helsingborg från cupen. Man kan vara stolta över sin insats som gett eko i fotbollsverige. Men Hammarby blev som väntat för svåra för Valsta Syrianska.