söndag, juli 06, 2008

Dödstöten för en skadad allians

Nu när årets Almedalsvecka inleddes i dag med ett av allianspartierna vid namn folkpartiet( hur mycket folk som är kvar i det partiet kan man verkligen undra) kan man fråga sig hur alliansen egentligen mår efter senaste tidens turbulens med FRA lagen som grädden på moset. Redan innan denna debatt av denna lag var det ett skadeskjuten regering och allians som styrt Sverige i snart två år. Men är den senaste tidens händelser det som ger alliansen nådastöten?

Man har verkligen gått i otakt med folket och man har startat "krig" med väljarna med sin högdragna attityd efter FRA omröstningen. Vi har fått en ny arrogant regering som verkligen kör över medborgarna. Fd Statsminister Göran Perssons arroganta buffliga attityd har bytts ut mot Fredrik Reinfeldts maktfullkomlighet.Men de inser inte att många som inte redan vänt denna höger regering ryggen håller på att göra det. Inte nog med att vänstersidan och miljöparti sympatisörerna redan från början tagit avstånd från regeringen av ideologiska skäl så börjar även deras egna sympatisörer och väljare ta avstånd från regeringen. Många som röstade borgeligt ångrar det bittert i dag. Detta borde bekymra alliansen men högereliten verkar inte förstå detta alls. För då hade de haft en helt annan ton i efterdebatten.

Inte ens en konstgjord andning kan rädda denna döende regering vid nästa val 2010. Fredrik Reinfeldt tror att debatten kommer att dö innan valet men det är inget som kommer att ske utan vi kommer jaga denna högerregering och tillsammans kommer vi att förpassa denna borgerliga arroganta regering till historieböckerna som den regering som efter valet 2006 förlorade folkets tilltro på några månader.

Inga kommentarer: