söndag, januari 20, 2008

Tuff övningstid

Vi är inne i en tuff teaterrepetions tid med en och en halv månad kvar till premiären den 29 februari av Glasklockan. Vi har i denna period övat i två veckor nu sen vi startade upp igen efter helgerna den sjunde januari. Resan startade vi den 1 oktober så vi har arbetet med pjäsen en längre tid nu. Det är kanske därför det känns lite tufft just nu. Vi övar fem dagar i veckan måndag-torsdag 16-20 och söndag 10-16. Vi kör halva pjäsen åt gången på vardagarna och sen kör vi ett genomdrag av hela pjäsen på söndagen.

Vi har grunden klart och nu försöker vi nöta in detaljerna och ge liv åt karaktärerna. Det gör sig inte av sig självt utan det är bara öva och öva som gäller för oss alla nu. Det är mycket man ska ha i huvudet och som måste ut vid rätt tillfälle. Det kan kännas frustrerande ibland när man känner att hur mycket man än försöker så sitter ändå inte karaktären i själva scenen. Men då är det bara att försöka igen och igen, det finns inga genvägar. Men man vet ju att till slut så sitter den perfekt och det är den känslan man är ute efter.

Trots att det känns tufft just nu och man längtar till premiären så är det samtidigt jättekul. Det är ofta skratt mellan oss skådespelare och just min stora roll är en rolig figur som det går att göra mycket med för att han ska leva ut på scenen. Mer om honom berättar jag inte förrän efter föreställningarna.

Nu har vi övningar nästa vecka med, fast jag kan inte på onsdag då vi har gruppmöte med bildningsnämnden. Sen efter torsdagens genomdrag har vi uppehåll till 11 februari då vi inleder spurten mot den premiär som de allra flesta av oss ser fram emot. Det kommer att bli en jättebra föreställning med massor av musik, skratt och även allvar. Vi har ett budskap att förmedla till publiken och jag tror inte många kommer vara missnöjda med föreställningen.

Inga kommentarer: