måndag, november 12, 2007

Veckans lag

Två stora prestationer gör att det är svårt att sära på två lag som har gjort succé mot europeiska lag i sin respektive sport under veckan.

Det började i torsdags då Helsingborg var i Istanbul, Turkiet och mötte Galatasaray i UEFA-cupen. Man åkte dit ner med förhoppningar och de infriade man med råge när man vann matchen med 3-2. Starkt och imponerande av Helsingborg att vinna och nu har man stora möjligheter att avancera i UEFA-cupen då skåningarna har fyra poäng på två matcher. Gruppen innehåller fem lag och tre av dessa går vidare. Målskyttar var Henrik Larsson, Razak Omotoyossi och Christoffer Andersson. Segern innebär att Helsingborg blir veckans lag på min blogg. Men de blir inte ensamma.

För man kan inte bortse från Sävehofs handbollsdamer som i går som första svenska damlag någonsin vann en match i Champions league när man hemma slog tyska Nürnberg med 36-34. Men vilja och kraft lyckades Sävehof skaffa sig en tidig ledning som höll sig matchen ut även om man höll på att slarva bort segern på slutet. Tre matcher är spelade i gruppspelet och Sävehof har nu två poäng och är med i kampen av de två platserna som innebär avancemang från gruppen som innehåller fyra lag. Denna historiska seger för svensk damklubbhandboll är given att bli veckans lag på bloggen.

Veckans Lag: V.45 Helsingborg IF och Sävehof handbollsdamer

Inga kommentarer: